Audi

Viser frem 500-hesters elektrisk Audi-SUV

Slik blir Tesla Model X-konkurrenten.

Publisert Oppdatert

Bilen på bildene er en forsmak på en elektrisk SUV fra Audi.

- Audi vil lansere en elektrisk og luksuriøs sports-SUV i 2018.  Audi e‑tron quattro concept er en konkret forsmak på hva som kommer, sier Ulrich Hackenberg, styremedlem i Audis Management for Technical Development.

Det 4,88 meter lange og 1,54 meter høy SUV-konseptet skal yte over 500 hk og ha et maksimalt dreiemoment på 800 Nm. Toppfarten er oppgitt til 210 km/t og den skal greie 0-100 km/t på 4,6 sekunder.

Trådløs lading

Bilen skal kunne fullades på 50 minutter. Den kan også induksjonslades med Audi Wireless Charging-teknolgi.

SUV-en skal ha en rekkevidde over 500 kilometer. Her bidrar aerodynamikk og lav luftmotstand med sitt. Bevegelige aerodynamiske elementer i fronten, på sidene og på baksiden av bilen vil forbedre luftstrømmene rundt bilen. Sammen med et lukket understell vil det gi en CW-verdi på lave 0,25.

Kunnskap fra Audi R8

Størrelsesmessig vil den helelektriske SUV'en plassere seg mellom Audi Q5 og Audi Q7. Designen blir SUV-typisk med coupeaktig taklinje.

Lithium-ion batteriet er plassert under kupeen, mellom akslene. Det gir bilen et lavt tyngdepunkt og en balansert vektfordeling, som igjen bidrar til sportslig kjøredynamikk.

Bilen får tre elektriske motorer, en på forakselen og to på bakakselen. Til sammen utgjør de tre motorene quattro elektrisk firehjulsdrift. Erfaringen fra utviklingen av den elektriske sportsbilen Audi R8 e-tron er grunnlaget for denne drivlinjen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning