Verkstedjobber på anbud

Slik kan du presse verkstedprisene

Verkstedpriser er ikke å kimse av. Nå kan du presse dem ned ved å legge jobben ut på anbud.

BILLIGST: Legg bilrepeerasjonen ut på anbud, og press prisen ned. FOTO: Geir Svardal
BILLIGST: Legg bilrepeerasjonen ut på anbud, og press prisen ned. FOTO: Geir Svardal
Publisert Oppdatert

Verkstedpriser har flere ganger vært et tema på vimennbil.no. Vi har blant annet skrevet om smart repair-metoden, som kan gi store besparelser på reparasjon av mindre bulker og lakkskader.

Flere anbudstjenester på nettet

Nå kan du også presse prisen ned på hvilken som helst verkstedjobb, gjennom å legge den ut på anbud. En tjeneste mittoppdrag.no og riksanbud.no allerede tilbyr.

Nå får de en konkurrent i nettsiden mittanbud.no.

Hvert femte verksted deltar i anbud på nettet

Siden er allerede godt kjent for folk som legger håndverksjobber ut på anbud, men nå er det altså også åpnet for verkstedjobber.

Det er registrert 4965 bilverksteder i Norge. Flere enn 1000 av disse er involvert i tjenesten på mittanbud.no. Blant dem er store kjeder som Mekonomen, Snap Drive og Dekk Partner.

Enkelte kjeder har vegret seg, men daglig leder Håvard Bungum hos mittanbud.no kan fortelle at det kommer til nye verksteder daglig. Det er også her nettsidens inntektsmuligheter ligger, gjennom at verkstedene betaler for å delta, for tjenesten er gratis for brukerne.

Mekonomens kjedesjef Bjørn Skogstad - tidligere europamester i rallycross, med stor erfaring innen fagfeltet bilreperasjoner - har for øvrig stor tro på konseptet.

- Undersøkelser vi har gjort viser at 11 prosent av kundene våre er interessert i å bestille slike tjenester på nett. Men tallet kommer raskt til å bli mye større.

ALT MULIG: Skjemaet du finner på mittanbud.no, viser at du kan legge alle mulige slags bilreperasjoner ut på anbud. FOTO: Skjermdropp mittanbud.no
ALT MULIG: Skjemaet du finner på mittanbud.no, viser at du kan legge alle mulige slags bilreperasjoner ut på anbud. FOTO: Skjermdropp mittanbud.no

Enkel jobb

Som skjermdroppen viser, er det er ingen begrensninger på hvilke jobber du kan legge ut. Og Håvard Bungum sier at man absolutt ikke trenger å være ekspert for å legge en jobb ut på anbud.

- Men det er jo sånn at du får bedre respons jo bedre du beskriver oppdraget.

Etter at jobben er gjort kan du legge ut en evaluering av jobben. På den måten hjelper forbrukerne hverandre, og sørger for å holde bransjen en smule på tå hev.

Les også:

Spar tusensvis på verkstedregningen

Verkstedene lurer deg

Fritt valg av bilverksted

Reparasjon av verktøy

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning