Audi TT

TT-familien utvides

Bærer bud om enda en Audi-modell.

PARIS: Audi TT Sportback vises på bilutstillingen i Paris. FOTO: Audi

PARIS: Audi TT Sportback vises på bilutstillingen i Paris. FOTO: Audi

Publisert Oppdatert

Om kort tid kommer nye Audi TT på norsk asfalt og til våren kommer nye Audi TT Roadster. Nå kan det se ut som om TT-familien får en forøkelse i form av en firedørers. Audi TT Sportback vises nå på bilutstillingen i Paris, og varsler enda en Audi-modell.

Audi TT Sportback bygger naturlig nok på Audi TT Coupé rent desigmessig, men med en lengde på 4,47 meter er den 29 cm lengre enn siste generasjon Audi TT Coupé. Til sammenligning er Audi A5 Sportback 4,72 meter lang. TT Sportback også 6 cm bredere og 3 cm lavere en coupéen med to dører. Samtidig er akselavstanden er økt med 12 cm, til 2.63 meter.

Bagasjeromvolumet er på 350 liter. Legges ryggen på baksetene ned, øker det til 859 liter.

Kraftig motor

Under panseret på TT Sportback sitter en 2.0 TFSI, firesylindret bensinmotor på 400 hk. Den har et dreiemoment på 450 Nm og et turtall som strekker seg opp til 7.200 omdreininger per minutt.

Koblet sammen med quattro permanent firehjulsdrift og S tronic automatgirkasse skal den greie 0-100 km/t på 3,9 sekunder.

NY: Audi TT Sportback

NY: Audi TT Sportback

Forsterker sportsbilfølelsen

ESP-systemet har ifølge Audi en funksjon som så vidt bremser de indre hjulene i en sving slik at mesteparten av kreftene går til ytterhjulene og dermed forsterker grepet, stabiliteten, samt følelsen av sportsbil.

Forbruket er oppgitt til 0,7 liter per mil, med et CO2-utstlipp på 162 g/km. Siden konseptbilen er bygget på konsernets MQB-plattform, betyr det at andre drivlinjer også kan være aktuelle. For eksempel en plug-in hybrid.

Les også:

Test deg selv: Hvilke nye bilmodeller ser du her?

Denne Audi-modellen har solgt over 40 eksemplarer om dagen

Krangler om å være først med laserlys

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning