Bruktbil: SUV

Tre solide brukte SUV-er

De siste årene har firehjulsdrevne SUV-modeller blitt stadig mer populære i Norge. Så langt i 2013 er omtrent hver fjerde nyregistrerte bil en SUV.

FÅ FEIL: VW Tiguan er en av de mest solgte SUV-ene i Norge de siste fem år og er ifølge Dekra en bil med få feil. Prisen begynner rundt 230 000 kroner.
FÅ FEIL: VW Tiguan er en av de mest solgte SUV-ene i Norge de siste fem år og er ifølge Dekra en bil med få feil. Prisen begynner rundt 230 000 kroner. Foto: FOTO: Egil Nordlien, HM Foto
Publisert Oppdatert

Det har også sitt å si for interessen for brukte SUV-er. Det er ikke alle som har råd til å betale de 350-500 000 kronene du ofte må ut med for å bli eier av en av de nye bestselgerne, enten vi snakker om Mazda CX-5, Toyota RAV4 eller Mitsubishi Outlander.

Da kan det være en god ide å gå noen år tilbake i tid, og finne en pent brukt versjon av tidligere års SUV-favoritter.

Bruktbiltest: VW Tiguan 2008-2012

En av de SUV-ene som har gjort det best, både i våre nybiltester og bruktbiltester, er VW Tiguan. Det er fortsatt en populær bil som ny, men må finne seg i å ligge bak de tre japanerne på årets salgsstatistikk.

VW Tiguan kom på markedet i 2008 og fikk en facelift for modellåret 2011. De aller fleste brukte Tiguan har en toliters dieselmotor på 140 hk, i kombinasjon med 4WD. Hos det tyske kontrollorganet Dekra, er VW Tiguan en av de brukte SUV-modellene med færrest feil.

Dermed bør en brukt VW Tiguan være et bra bruktbilkjøp. Men når bilen er bra og ryktet godt, koster det også litt. Fra ca. 230 000 til 300 000 kroner bør det være mulig å finne en velholdt VW Tiguan.

SOLID SUV: Honda CR-V kan vise til gode resultater i Dekras bruktbilundersøkelse for 2013. Prisen ligger på rundt 200 000 kroner på bruktmarkedet.
SOLID SUV: Honda CR-V kan vise til gode resultater i Dekras bruktbilundersøkelse for 2013. Prisen ligger på rundt 200 000 kroner på bruktmarkedet. Foto: FOTO: Egil Nordlien, HM Foto

Bruktbiltest: Honda CR-V 2007-2012

Fem tips til billig bruktbil

  • Få pris- eller innbyttetilbud fra tre tilbydere
  • Prut på prisen
  • Forhandle inn garantier, service, reparasjoner, eller dekk i prisen
  • Sjekk historikk, be om NAF- eller verkstedtest
  • Er du i tvil, vent på et bedre tilbud

Honda CR-V har vist seg å holde bra som bruktbil. Også den har fine resultater i Dekras bruktbilundersøkelse for 2013. I tillegg har prisene på denne utgaven av Hondas kompakt-SUV falt ganske mye dette året, grunnet lanseringen av den nye modellen.

Dermed kan du bli innehaver av en brukt Honda CR-V fra rundt 200 000 kroner. Og siden bensinbiler har blitt mer populære den siste tiden, er Honda CR-V gledelig nok en av de få folke-SUV-ene som finnes med et godt utvalg av bensinmotor. Det er en fin toliter på 150 hk. Også den 2,2-liters dieselmotoren er blant SUV-klassens beste.

Bruktbiltest: Toyota RAV4 2006-2011

VETERAN: RAV4 har vært med i en årrekke og har et meget godt kvalitetsrykte. Prisene på tredje generasjon begynner rundt 160 000 kroner.
VETERAN: RAV4 har vært med i en årrekke og har et meget godt kvalitetsrykte. Prisene på tredje generasjon begynner rundt 160 000 kroner. Foto: FOTO: Terje Bjørnsen

Toyota RAV4 er en av veteranene innen SUV-klassen, og den tredje generasjonen har vist seg å holde fanen høyt når det gjelder Toyotas kvalitetsrykte. I Dekras bruktbilundersøkelse for 2013 blir RAV4 bedre i forhold til konkurrentene jo lenger bilene har gått.

Derfor kan selv en rimeligere RAV4 med 100-150 000 km kjørelengde fortsatt være en solid og problemfri bil. Prisene starter på 160 000 kroner, og fra rundt 200 000 kroner er utvalget bra. Skal du kjøpe en «velbrukt» bil, setter det høyere krav til uavhengig verkstedssjekk og kontroll av bilens historie.

Les også:

Se vår store brukbilguide her

Nyere bruktbil lønner seg

Tør du velge annerledes kan du gjøre knallkjøp

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning