Elbil

Over 2000 har bestilt den usett

Aldri hatt flere kontrakter før lansering

Publisert Oppdatert

Volkswagen-importøren har allerede skrevet over 2000 kontrakter på den elektriske versjonen av Golf - og antallet øker for hver dag, ifølge Bilnytt.no. Importøren har aldri hatt et høyere antall kontrakter i skuffen før lansering av noen bilmodell.

Den elektriske Golfen er forventet å ankomme de første norske forhandlerne i juni. Forhåndsbestillingene har medført at importøren, Harald A. Møller, jobber med å øke tildelingskvoten til for 2014. Men bestiller du nå må du belage deg på å vente til februar 2015 år før du får bilen.

190 kilometers rekkevidde

E-Golf og kommer med en elektrisk motor på 85 kW (115 hk).

Det maksimale dreiemomentet er på 270 Nm. Som med andre elbiler er responsen umiddelbar, og e-Golf skal greie 0-100 km/t på 10,4 sekunder. Toppfarten er elektronisk sperret på 140 km/t.

Rekkevidden er oppgitt til 190 kilometer. Det er noe bedre enn konkurrentene Ford Focus og BMW i3, og omtrent på samme nivå med oppgraderte Nissan Leaf. Rekkevidden vil imidlertid variere avhengig av kjørestil, temperatur og bilens last. Rekkevidden vil derfor variere mellom 130 og 190 km.

I Norge koster VW e-Golf koste fra 244 200 kroner, eksklusive frakt og leveringsomkostninger (7.600 kroner, uten MVA).

Les også:

Krever at elbilene støyer mindre

Stiller de andre Porsche-modellene fullstendig i skyggen

Designernes dom over Mercedes S-klasse og Audi A8

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning