Testvinnere: Biltester med karakter 6

Her er de aller beste bilene

Her finner du bilene vi har gitt toppkarakter i våre omfattende tester.

HARDTESTING: Her er motorredaksjonen i gang med å måle hastigheter i en biltest. Vi måler også en rekke andre parametre, i tillegg til å kjøre, kjøre og kjøre.
HARDTESTING: Her er motorredaksjonen i gang med å måle hastigheter i en biltest. Vi måler også en rekke andre parametre, i tillegg til å kjøre, kjøre og kjøre. Foto: Egil Nordlien
Publisert Oppdatert

Motorredaksjonen i Klikk tester svært mange biler, og testdatabasen vår er omfattende. Her får du bilene som har gjort det aller best.

Ikke helt uventet er det flest kostbare, gromme biler som har nådd helt til topps. Men det er også håp for alle oss med mer normal tynnhet på lommeboka; det finnes godbiter som ikke koster allverdens, også.

Les mer:

Alle våre biltester

Alle våre kameratester

Alle våre båttester

100 nyttige gratisprogrammer

Rimelige gleder

Et eksempel er Mazda MX-5. Den lille, lette roadsteren har helt siden første generasjon kom vært en av redaksjonens absolutte favorittbiler. I nyeste tapning er den herlig. Og Roadster Coupé-varianten, som du kan lese test av her, er en fullgod vinterbil, også.

En BMW 118D er også en særdeles trivelig bil. Den er billig, sprek, nøysom og svært kjøreglad. Dette er kompaktbilen du skal ha dersom du liker å kjøre svinger - og ikke trenger så veldig mye baksete- og bagasjeplass.

Familievennlig komfort

Foto: Foto: Petter Handeland

Om det er baksete- og bagasjeplass du er ute etter, kan du kikke et par hakk opp i BMWs modellprogram. 520dA Touring gir en herlig kombinasjon av komfort, kjøreglede, plass og status. Sammenliknet med de øvrige premiumkonkurrentene, er den heller ikke skremmende dyr.

Når vi først er inne på områder som komfort, plass og luksus: Med treliters V6 under panseret er Citroën C6 en helt fantastisk bil. Og et svært godt alternativ til de tyske premiumbilene.

Rendyrket luksus

Vil du ha enda mer luksus, har Mercedes-Benz, Lexus og BMW hver sin knallfine bil å by på. Mercedes-Benz S320 CDI 4Matic er riktignok kostbar, men råsterk diesel, herlig komfort og firehjulstrekk gjør den til en perfekt bil her på berget. Hybriden Lexus LS600h L er også svært kostbar, men har bilindustriens aller beste drivlinje. Den er kort sagt fremtidens direktørbil - på tross av at den mangler bittelitt for de av oss som liker å kjøre veier med mange svinger. BMW 750Li er også en utrolig deilig bil. Som gir abstinenser.

Pur glede

Foto: Andreas Handeland

Om du vil prioritere det sportslige, og synes nevnte MX-5 er for enkel og rimelig, kan du jo ta en kikk på legendariske BMW M3. Vi har testet den i cab-versjon, som slipper fram enda mer godlyd til ørene. Alternativt kan du sikle på Nissans imponerende GT-R. Den er en utrolig bil.

Se alle våre biltester her

Foto: Egil Nordlien
GT-R: Nissan strukket strikken enda lenger, nå snakker vi superbil-egenskaper.
GT-R: Nissan strukket strikken enda lenger, nå snakker vi superbil-egenskaper. Foto: Andreas Handeland

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning