Hyundai Grand Santa Fe

Gigant-SUV med rekordgaranti

Lang SUV med lang garanti.

TIL NORGE: Hyundai Grand Santa Fe vises frem for første gang på den nært forestående bilutstillingen i Genève. FOTO: Hyundai
TIL NORGE: Hyundai Grand Santa Fe vises frem for første gang på den nært forestående bilutstillingen i Genève. FOTO: Hyundai
Publisert Oppdatert

På sensommeren er digre Hyundai Grand Santa Fe ventet til Norge. Den er blitt utviklet samtidig med vanlige Santa Fe og vist frem for første gang på bilutstillingen i New York i fjor. Modellen som er ventet til Norge skal imidlertid være tilpasset det europeiske markedet når det gjelder fjæring og kjøreegenskaper.

Bilen er 22,5 centimeter lengre enn standard Santa Fe og kommer som seks- eller syvseter. Hyundai lover god komfort på samtlige plasser. Foruten ekstra lengde er den også én centimeter høyere og 0,5 cm bredere sammenlignet med Santa Fe. Ellers kan man se forskjell på grill, tåkelys og støtfanger foran og bak bilens bakdører (C-stolpe).

Vi vet ikke mye om plassen i Grand Santa Fe annet enn at den antakelig blir betydelig. Vanlige Santa Fe har et bagasjerom på 585 liter, som øker til 1680 liter med seteryggen på baksetet nedfelt - klart større enn konkurrenter som Audi Q5, BMW X3 og Volvo XC60.

I vår test av Hyundai Santa Fe med 2,2-liters diesel konkluderte vi med at den var sterk, med et moderne utseende, god komfort, fine kjøreegenskaper og mye utstyr som standard. Det største ankepunktet var prisen.

STOR: Hyundai Grand Santa Fe på bilutstillingen i New York i fjor. FOTO: Newspress
STOR: Hyundai Grand Santa Fe på bilutstillingen i New York i fjor. FOTO: Newspress

Best på garanti

Hyundais kanskje største konkurransefortrinn blir garantien. Nylig informerte selskapet om at de i nnfører en nybilgaranti på syv år, alternativt 200 000 km, alt etter hva som inntreffer først. Garantien gjelder for 2013-modeller personbiler registrert etter 1. januar 2013, og for varebilen H-1 med alternativt 150 000 km kjørelengde.

Garantien dekker feil eller mangler som kan tilbakeføres til produksjonsfeil eller feil ved produksjonsmaterialer

Garantien er enda bedre enn det søsterbedriften Kia kan tilby i Norge. Kia har en garanti på 7 år eller 150.000 km. Hyundai Motor Company har en stor eierpost i Kia Motors.

- Dette er en meget attraktiv garanti som varer to år lengre og er sterkere enn gjeldende forbrukerkjøpslov. Vi har stor tro på våre produkter og derfor er det naturlig for oss å innføre det vi mener er Norges beste nybilgaranti, sier Tom Normann, president i Hyundai Motor Norway.

Hyundai Grand Santa Fe vises frem i Europa for første gang på bilutstillingen i Genève som åpner snart. Der vises også en ny versjon av kompakt-SUV-en Hyundai ix35. Tre år etter lanseringen skal den ha fått fått en rekke tekniske og designmessige endringer.

Les også:

GOD PLASS: Hyundai Grand Santa Fe blir en bil med mye plass. FOTO: Newspress
GOD PLASS: Hyundai Grand Santa Fe blir en bil med mye plass. FOTO: Newspress

Sjekk hva vi mener om nye Toyota RAV4

Avgiftene knuser denne fine SUV-en

Her er årets nye SUV-er

De som kjøper denne SUV-en er svært heldige

FORNYES: Hyundai ix35. FOTO: Hyundai
FORNYES: Hyundai ix35. FOTO: Hyundai

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning