Lamborghini Huracán

Endelig erstattes Lamborghini Gallardo

Med ny V10-motor på 610 hk.

Publisert Oppdatert

Etter mange år og utallige versjoner av Lamborghini Gallardo er en arvtaker endelig klar. Lamborghini Huracán LP 610-4 er navnet på bilen som erstatter suksessen Gallardo. I løpet av Gallardos 10 leveår er solgt 14 022 versjoner, der Gallardo LP 570-4 Squadra Corse troner som den kanskje råeste.

Huracán er bilen som skal ta opp kampen med Ferrari 458 Italia og McLaren 12C. Den kommer med en ny 5,2-liters V10-motor på 610 hk. Det er 50 hk mer enn en standard Gallardo. Dreiemomentet er på 560 Nm ved 6500 omdreininger, og den skal greie 0-100 km/t på 3,2 sekunder og 0-200 km/t på 9,9 sekunder. Toppfarten er oppgitt til 325 km/t.

Mindre forbruk

Chassiset er satt sammen av karbon og aluminium, og vekten er på 1422 kilo, som er 2,33 kilo per hestekraft. Utseendemessig minner den om Lamborghini Aventador, og LED-frontlyktene er inspirert av storebror. Den skal også benytte mye av teknologien utviklet med vanvittige Sesto Elemento.

Et innsprøytningssystem som Lamborghini kaller "Iniezione Diretta Stratificata" skal sørge for at Huracán har lavere forbruk og CO2-utslipp enn V10-motoren i Gallardo. Den nye Lambo-en har også stopp/start-teknologi, og forbruket er oppgitt til 1,25 liter per mil med et CO2-utslipp på 290 g/km.

Som en orkan

En syvtrinns dobbeltclutch-girkasse som Lamborghini kaller "Lamborghini Doppia Frizione" sørger for overføringen av kreftene. Den har også elektronisk kontrollert firehjulsdrift og tre forskjellige kjøreinnstillinger: Strada, Sport eller Corsa, akkurat som Aventador.

En 12,3-tommers fullfarget skjerm på dashbordet fórer sjåføren med nødvendig info i tillegg til de tradisjonelle instrumentene.

Og navnet? Huracán er spansk for orkan.

NY: Lamborghini Huracán. FOTO: Lamborghini
NY: Lamborghini Huracán. FOTO: Lamborghini

Les også:

Nordmann eier verdens flotteste Lamborghini

Denne Lamborghini-en er allerede utsolgt

Top Gears pinligste øyeblikk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning