Best i 2009

Cars ti på topp

Europas ledende bilmagasin Car har kåret de ti beste bilene i 2009. Hva skriver de om bilene - og hva skrev klikk.no?

Publisert Oppdatert

Mercedes-Benz E-klasse

Car gleder seg over at Mercedes-Benz har funnet tilbake til god gammel produksjonskvalitet, noe som ikke minst manifesterer seg auditivt gjennom den gode lyden fra dørene når de lukkes.

Ellers gleder Cars testere seg over en moderne klasseledende bil, stor og komfortabel, solid og praktisk. På klikk.no skrev vi om nye E-klasse, ga den terningkast 5 og konkluderte med at "den nye Mercedes E-klasse gjør store fremskritt og utgjør for øyeblikket den beste totalpakken i konkurranse med BMW 5-serie og Audi A6."

Mercedes E-Klasse får toppkarakter både hos Car og klikk.no.
Mercedes E-Klasse får toppkarakter både hos Car og klikk.no. Foto: Egil Nordlien HM Foto

VW Polo

Årets Bil i Europa er en modell du blir mer glad i jo mer du kjører den, mener Car. Polo er en nærmest perfekt downsizing av storebror Golf, og mens konkurrent Fiesta er fantastisk å kjøre, er Polo fantastisk å eie. Den oser av kvalitet, og lydnivået er lavest i klassen. Klikk.no har blant annet testet Polo 1,2 Comfortline, og konkluderte med at den er en bil som tilfredstiller alle basiskrav man med rimelighet kan stille, og samtidig gir mye kjøre- og eieglede.

Skoda Yeti

VW Polo vokser som bil jo mer du bruker den, slik det ofte er med kvalitetsprodukter.
VW Polo vokser som bil jo mer du bruker den, slik det ofte er med kvalitetsprodukter.

Dumt navn skjemmer ingen - i hvert fall ikke når bilen er så helstøpt som Yeti, mener Car. Den viser til fulle at Skoda er på vei oppover kredibilitetsstigen. Interiøret er nydelig designet og konstruert, den er svært romslig og har et imponerende bagasjerom, størrelsen på bilen tatt i betraktning. Og bak rattet i den oppblåste firehjulsdrevne crossoveren føles alt riktig. Vi var mer tilbakeholdne da klikk.no testet Yeti 2,0 TDI, og konkluderte med at den ikke klarte å underholde eller engasjere i noen spesiell grad, men at den er en trygg, komfortabel og billig firehjulstrekker.

Mercedes-Benz SLS

Cars utsendte til SLS-presentasjonen ville først spy da han så superbilen, men i løpet av oppholdet endret avskyen seg til beundring. Enkelte ting vokser jo på at man blir bedre kjent med dem. Den får hoder til å snu seg, damer til å nærme seg, politifolk til å mykne - og ser sinnsykt kul ut på parkeringsplassen til tennisklubben, mener Car. Klikk.no har ikke testet SLS, dessverre, men har selvsagt gitt den en rikt illustrert omtale.

Med biler som Yeti bør store SUVer ansees som ut, mener Car.
Med biler som Yeti bør store SUVer ansees som ut, mener Car.

Citroën C3 Picasso

Dette er en bil som ikke er spesielt innovativ, men den leverer på omtrent alle områder, mener Car. "A sleeper hit", skriver magasinet, som mener at modellen er en perfekt allrounder uten at den får pulsen din til å stige. Romslig raffinert og godt bygget, konkluderer britene. Klikk.no var enig i det da vi testet en 1,6 HDI, men vi var skuffet over en sleivete girkasse og dvaske kjøreegenskaper.

Opel Astra

Cars førsteinntrykk var dårlig. Men så begynte synet på SLS og endre seg.
Cars førsteinntrykk var dårlig. Men så begynte synet på SLS og endre seg.

For britene heter det Vauxhall, men det er samme merket og modell, og der som her er det kompaktklassen som virkelig gjelder. Med nye Astra var det vinn eller forsvinn for Opel, og modellen sviktet ikke. Car mener faktisk at det er den beste kompaktklasse-bilen Opel noensinne har laget, med klassens beste design og beste interiør. Klikk.no lot seg også begeistre, da vi var på lanseringen for et par-tre måneder siden.

VW Scirocco R

Det ble lansert en bråte rå kombikupéer i 2009, som for eksempel VW Golf GT og Ford Focus RS, men det var VW Scirocco R som tok kaka, mener Car (selv om flere mener at den snarere er en coupé). Magasinet mener at denne modellen overgår selv Golf GTI, fordi den har en kulere design og enda mer spisskompetanse som fartsleke for store gutter. Klikk.no testet Scirocco på bane, og konkluderte med at den ikke er en ekte sportsbil - men et godt forsøk! Men nå er det selvsagt noe annet med en "R" i navnet...

Citroën C3 Picasso er en bil som leverer på stort sett alle områder.
Citroën C3 Picasso er en bil som leverer på stort sett alle områder.

Toyota Prius

De to første Prius-generasjonene hadde sine fans, men i aller høyeste grad også sine fiender. Mange av dem snudde når tredje generasjon ble lansert, og Cars medarbeider var blant dem. Mer raffinert på innsiden, mer punch i motoren, mer avslappende å kjøre - og det aller viktigste: at den kan brukes en god del i byen, utelukkende på batterier. Klikk.no's medarbeider ble også svært fornøyd da han prøvekjørte nye Prius i fjor sommer.

Ferrari 458 Italia

Opel Astra måtte være god - og ble god!
Opel Astra måtte være god - og ble god! Foto: Opel

458 Italia er like rask som Scuderia (og Enzo, for den saks skyld), men raffinert som en kopp ettermiddagste. Slik kan briter få sagt det! Car mener at dette må være "den perfekte Ferrari", med 562 hk fra en 4,5-liters V8 blandet i hop med teknikk som gjør den relativt enkel å kjøre. Klikk.no har ikke fått kloa i denne ennå, men du kan jo lese om vår prøvekjøring av Ferrari California?

Lotus Evora

"Den mest magiske bilen i 2009?", spør Car retorisk. Kanskje å ta i, og i en kronikk i Januar-utgaven av magasinet sier en annen Car-medarbeider seg uenig i at bladet valgte modellen til "Performance Car of the Year" i 2009. Men det er ingen tvil om at Evora er en glimrende midtmotorisert 2+2 sportsbil, på sett og vis skviset inn mellom Porsche 911 og Cayman. Vi har ikke kjørt Evora, men les om vår erfaring med Lotus' nære slektning Tesla - verdens raskeste elbil.

VW Scirocco R Car var den råeste kombikupéen i 2009, mener Car.
VW Scirocco R Car var den råeste kombikupéen i 2009, mener Car.

Les også:

De beste og verste firehjulstrekkerne

Våre tester av de ti mest solgte bilmodellene i 2009.

Tredje generasjon Prius har kvittet seg med forgjengernes svakheter.
Tredje generasjon Prius har kvittet seg med forgjengernes svakheter. Foto: David Dewhurst

Disse bilene vil folk ha!

Test av utstyr til sprengkulda.

458 Italia - den perfekte Ferrari?
458 Italia - den perfekte Ferrari?
Lotus Evora - den mest magiske bilen i 2009? Eller er Car blindet av sjåvinisme?
Lotus Evora - den mest magiske bilen i 2009? Eller er Car blindet av sjåvinisme?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning