Bruktbil:

99,2 prosent av bilene ble registrert uten alvorlige feil

Mercedes med storeslem i tysk bruktbiltest .

NESTEN FEILFRI: Ifølge den ferske statistikken fra tyske Dekra er Mercedes B-klasse nesten uten alvorlige feil. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto
NESTEN FEILFRI: Ifølge den ferske statistikken fra tyske Dekra er Mercedes B-klasse nesten uten alvorlige feil. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto
Publisert Oppdatert

Dekra har valgt å sortere bilene etter kilometerstand (0 til 50.000, 50.000 til 100.000 og 100.000 til 150.000 kilometer), fordi de mener at det er en bedre sammenligningsfaktor enn bilens alder. Undersøkelsen omfatter kun feil som er knyttet til kjøretøyets kvalitet. Feil som skyldes uvettig bruk eller manglende vedlikehold, tas ikke med.

Så godt som hver eneste bilmodell som er blitt solgt i Norge finnes i statistikken. For å oppnå et så riktig resultat som mulig, oppgir Dekra kun testdata på bilmodeller de har testet minst 1000 stykker av.

Resultatet i kvalitetsundersøkelsen er oppsiktsvekkende. Toyota har for vane å dominere kvalitetsstatistikkene, men er ikke representert med en eneste modell på oversikten over beste bil i hver klasse. I seks av ni klasser finner vi tyske bilmodeller. Sju, om vi tar med Volkswagen-eide Skoda.

E-klasse best uansett klasse

Best uansett klasse når 0 til 150 000 kilometer legges til grunn, er Mercedes E-klasse. Hele 93,5 prosent gikk gjennom Dekra-testen uten alvorlige feil. På de nesten plassene kommer Audi Q5 (91 prosent) og Audi A5 (88, 1 prosent)

Det beste enkeltresultatet når alle kilometerperiodene legges grunn oppnår Mercedes B-klasse med en score på hele 99,2 prosent uten alvorlige feil, fulgt av Volvo V60/S60 (98,7 prosent) og Mercedes E-klasse (97,4 prosent)

DAS BESTE: Mercedes E-klasse er best uansett klasse, ifølge den ferske Dekra-undersøkelsen. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto
DAS BESTE: Mercedes E-klasse er best uansett klasse, ifølge den ferske Dekra-undersøkelsen. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto

Japanske småbiler gjør det bra

BESTE SUV: Dekra trekker fram Mercedes GLK som beste brukte SUV.
BESTE SUV: Dekra trekker fram Mercedes GLK som beste brukte SUV. Foto: FOTO: Petter Handeland

Går vi litt dypere i materien ser vi at Toyota og Mazda likevel gjør en god figur. For biler med opptil 50.000 kilometer på telleren er Mazda 2 er nest beste småbil, mens Toyota IQ kaprer tredjeplassen.

Toyota Prius er tredje beste kompaktklassebil etter BMW 1-serie og Ford Focus, mens Avensis må se seg slått av Volvo V/S60 og BMW 3-serie i mellomklassen.

Renault vinner noe oppsiktsvekkende varebilklassen med sin Master.

Mercedes vinner

Mercedes er uansett den store vinneren i Dekra-rapporten; E-klasse er best blant premiumbilene, mens GLK er beste SUV. Flerbruksbilen B-klasse er best i sin klasse.

Det beste med rapporten er at den er tilgjengelig for alle. Søk opp din bil her.

Vinnerne i de ulike klasse*

Klasse

Bilmodell

Uten alvorlige feil %

Småbil

Audi A1

96,4 %

Kompaktbil

BMW 1-serie

96,8 %

Medium

Volvo V60/S60

98,7 %

Storbil

Mercedes E-klasse

97,4 %

Sportsbil

BMW Z4

97,2 %

SUV

Mercedes GLK

95,0 %

Flerbruksbil

Mercedes B-klasse

99,2 %

Liten kassebil

Skoda Roomster

83,1 %

Stor kassebil

Renault Master

83,1 %

* Totalt etter etter kilometerstand 0 til 50.000, 50.000 til 100.000 og 100.000 til 150.000 kilometer

Les også:

IKKE BEST: Toyota er med i toppen, men vinner ikke i noen av de ni kategoriene. Prius er ifølge Dekra tredje beste bruktbil i kompaktklassen.
IKKE BEST: Toyota er med i toppen, men vinner ikke i noen av de ni kategoriene. Prius er ifølge Dekra tredje beste bruktbil i kompaktklassen. Foto: FOTO: Toyota

Her er resultatene fra Dekra-statistikken i fjor

Så mange feil har Norges mest populære bruktbiler

De beste og verste bilene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning