Det feteste på veien

Norges Varemesse på Lillestrøm skal de neste fem dagene vise fram flere hundre biler.

Messegeneral Trond Andersen ønsker velkommen.
Messegeneral Trond Andersen ønsker velkommen.
Publisert Oppdatert

De fleste er av nyere type, mens noen er av den mer klassiske sorten. Motorsport får du også en smaksprøve av, og brødrene Solberg skal selvfølgelig beære messen med sitt nærvær.

BILDER: ALLE NORGESLANSERINGENE

På Lillestrøm finner du en samling på fem kongebiler. Er du riktig heldig, får du kanskje prøve hvordan det føles å sitte i en kongestol - i bil.

153 utstillere
I alt er det 153 utstillere som har ett og annet å vise deg, og bil handler jo om så mye mer enn bare bil. Det kan dreie seg om alt fra AutoSock til bilstereo. Lurer du på hvilket forsikringsselskap som kan gi deg det beste tilbudet, så er det bare å løpe mellom de forskjellige standene. Til og med reisebyråer som har spesialisert seg på bilrelaterte reiser, er å finne innenfor messens store vegger.

Miljø og design
Allerede onsdag starter rekken av seminarer. Onsdagens og torsdagens seminarer handler om miljøet og bilen, mens det på fredag er mer fokus på karrieremuligheter i bilbransjen, sikkerhet rundt bil, og ikke minst design. Norge har nemlig flere designere som er langt inne i bilmiljøene. Av disse kommer blant annet Einar Hareide og Per Ivar Selvaag.

Vi Menn er selvfølgelig på plass med egen stand. Her kan du blant annet beskue Fyk, et norsk bilprosjekt som du kanskje har lest om i Vi Menn Bil. På Bil 07 får du se den "live".

De feteste bilene
Hele 34 norgeslanseringer finner sted. Dette er biler du kanskje har lest om, men som aldri før har vært vist i Norge. Av disse er det 24 biler som lanseres for salg i Norge. Resten er konseptbiler som aldri kommer i salg i sin nåværende form. Faktisk er messen også åsted for en relansering av et bilmerke i Norge. Isuzu er nemlig tilbake, og i Lillestrøm skal de sprette champagnen for sin nye inntreden på det norske markedet. Det gjøres med Isuzu D-Max, en pick-up med stor og sterk motor, mye utstyr og stor lasteevne.

Fem biler du må få med deg:

Bugatti Veyron 16.4
Toppen på denne kransekaka må vel sies å være Bugatti Veyron 16.4. Ikke bare er den i Norge for tiden, den har også en norsk eier. Investor Fredly har rett og slett bladd opp kjøpesummen på vel 13 millioner kroner, og skaffet seg det som sies å være verdens råeste sportsbil. Den har 16 sylindere i W-form som leverer 1001 hk, hvilket er nok til å skyve doningen opp i over 400 km/t.

Koenigsegg FlowerPower
Du bør også unne deg en stopp ved Koenigseggs FlowerPower-versjon, hvilket er noe så unikt som en miljøvennlig sportsbil. Den svenske bilprodusenten ville vise at denne typen biler er liv laga, også dersom miljøfokuset blir enda skarpere enn i dag. Bilen går på ren Ethanol, E100, og slipper rett og slett ut mindre farlige stoffer enn en normal mandig fis.

Ford Kuga og Ford IosisX
Kuga kommer til Norge i 2008. Dette er RAV4 og Honda CR-Vs konkurrent, og bilen er interessant nok av den grunn. Ta en titt på IosisX også, for det er nemlig bilen som i 2005 ble lansert som konseptbilen for Kuga. Sammenlign disse to, så kan du se hvor veien går fra konsept til produksjon, hvilket unektelig er interessant.

Fiat Grande Punto Abarth
Fiat skal relansere Abarth på markedet. I grove trekk er dette Fiats varemerke på det vi kjenner som GTI. Når en italiensk bilprodusent lanserer slikt, så mener de alvor. Dette kan bli uhyre morsomt. Og er du først innom hos Fiat, må du selvfølgelig få med deg sjarmøren Fiat 500.

Volvo XC60
Det er fristende å ta med VW Tiguan på denne korte "must"-lista, men den er snart i gatene rundt deg, så du vil få se nok av den uansett. Bruk derfor heller litt tid på Volvos stand. Der står Volvo XC60, som også kommer til å bli en heidundrande salgssuksess når den ruller ut på veien til sommeren.

Norgeslanseringene:

Link til Norges Varemesse og Bil 07: www.messe.no/bil

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning