Flower Power

Sportsbilen er ikke truet av alle miljøtiltakene vi opplever. Det lover Christian Von Koenigsegg oss. Han har laget verdens reneste sportsbil.

Foto: Copyright 2006 Studio e
Publisert Oppdatert

SE ALLE GENÈVE-NYHETENE

Hva skjer når man bytter ut ordinær bensin med bioethanol? Jo, man går fra å bruke 95 oktan, i beste fall 98 oktan bensin til et drivstoff med over 100 oktan. Hva skjer med ytelsene da? Jo, de øker betraktelig.

Sverige leder
Koenigsegg, som alle andre sportsbilleverandører, opplever et press på at miljøet skal bevares. Alle tror selvfølgelig at supersportsbilene er de verste svina av alle, men Koenigsegg har laget en versjon som kan mates med E85, bedre kjent som biofuel. Sverige er det landet i verden med høyest andel biler som går på E85, så det er kanskje ikke så merkelig at det er nettopp svenske Koenigsegg som har tatt fatt i problemet i den heftigste klassen sportsbiler. Ikke bare har de laget en versjon som går på E85, men de tilbyr også å bygge om alle de andre bilene de har solgt for at også de kan gå på det mest miljøvennlige drivstoffet som er å få kjøpt.

Ville ytelser
I utgangspunktet yter ikke en Koenigsegg CCX over 1000 hk, men med effektøkningen bioethanolen gir, så yter kjerra nå 1018 hestekrefter. Den norske stat skal være glad for at de ikke har innført et avgiftssystem som baserer seg på CO2 alene, for da kunne vi alle kjørt rundt i en Koenigsegg ved å betale slikk og ingen ting.

Koenigsegg CCXR Flower Power er dessuten den eneste bilen i verden med over 1000 hk som er homologert, og i serieproduksjon. Pris? Er du interessert, så kjøper du bilen. Man spør ikke om slikt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning