Her er Fords SUV

Fords kommende kompakt-SUV Kuga er klar for produksjon.

Kuga får noe av de samme trekkene som nye Mondeo.
Kuga får noe av de samme trekkene som nye Mondeo.
Publisert Oppdatert

Ford har savnet en modell i det store, viktige kompakt-SUV-segmentet. Dette er jo et svært tøft marked å komme inn i; det er svært mange konkurrenter, som alle har sine fordeler.

Vi har tidligere fått se et barskt konsept som skulle hinte om den kommende modellen. Og nå er Kuga altså så godt som klar for produksjon, og den kommer hit i første halvdel av 2008.

- Skal kjøre bra
Utseendet er noe nedtonet i forhold til konseptbilen, men den skiller seg fortsatt ut fra mengden. Den viderefører designen fra den nye Mondeo, og ting som store dører og en høy og bred, delt bakluke kan gjøre den praktisk i daglig bruk.

Bilder: Ford Kuga
Frankfurt 2007 - Alle nyhetene

Ford lover oss at bilen skal kjøre veldig bra - Focus-basisen den er bygd på har vist seg å fungere glimrende både til vanlig og til mer sporty kjøring. Samtidig skal firehjulstrekkeren ha god framkommelighet både i ulendt terreng og på glattta. Nå blir den visst også tilgjengelig med forhjulstrekk, om det skulle være interessant.

Godt utsyn
Førerplassen er kjent fra de nyere Ford-modellene, og i S-Max, Galaxy og Mondeo fungerer det rene og ryddige oppsettet i hvertfall svært bra. Du kan få bilen med et digert glasstak, og Kuga har oppbevaringsrom både her og der. Ford legger også vekt på at bilens skulderlinje er lav og at setene er plassert høyt, noe som skal gi godt utsyn for store og små.

Under panseret regner vi med at vi finner de fleste av de større motorene i dagens Ford-sortiment. Bilen som vises her, har en toliters diesel på 136 hk, men flere detaljer om drivlinjen får vi visst ikke før rundt årsskiftet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning