Bruktbåt

Tre fine sommerbåter

Vi har funnet frem til tre fine bruktbåter for deg som gjerne vil ha god komfort, fine sjøegenskaper og kanskje ta en overnatting. Vi har plukket ut modeller fra Yamarin, Uttern og Sea Ray. Prisområdet er fra ca. 150 000 til 300 000 kroner.

EN AV DE BESTE: Yamarins 58 BR eller 5820 er et meget godt valg som bruktbåt.
EN AV DE BESTE: Yamarins 58 BR eller 5820 er et meget godt valg som bruktbåt. Foto: Terje Bjørnsen
Publisert Oppdatert

Daycruisere og bowridere fra 5,5 til 7 meter er svært populære bruktbåter. Det er ikke uten grunn, siden du får en utmerket miks av egenskaper.

For det første er ikke båtene så veldig dyre i innkjøp, dessuten holder utgifter til drivstoff, vedlikehold og opplag seg innen greie rammer.

Samtidig får du også en båt som er stor og sjøsterk nok til at solgangsbrisen ikke blir ubehagelig om bord. De fleste sitteplassene er bak en lun vindskjerm, og velger du en daycruiser kan to personer også klare en overnatting.

Lenger ned i artikkelen finner du detaljert omtale av de tre båtene. Felles for de tre modellene vi har plukket ut, er at de på samme skrog og innredningsløsning finnes både som daycruiser og bowrider. Valget er ditt.

Allsidige Yamarin

I dag er det Yamarin 53 BR og Yamarin 63 BR som står på programmet, men den allsidige bowrideren 58 BR og daycruiseren 59 DC var en av de mest populære båtene i Norge på 2000-tallet. Fine sjøegenskaper, praktisk innredning og solid finish.

Uttern for alle

Svenske Uttern solgte rimelige folkebåter i bøtter og spann på 2000-tallet. Dermed er det et enormt utvalg av den fine daycruiseren D55 og søstermodellen T55 som er en bowrider. En ærlig og grei båt, med klassisk innredningsløsning.

Sjelden Sea Ray

I forhold til de to skandinaviske båtene er Sea Ray 220 SunSport ikke fullt så tallrik som brukt. Den er også et godt hakk større og har innenbordsmotor i stedet for påhenger. Også denne båten ble produsert som bowrider, men det er de mindre Sea Ray-modellene som er vanligst som bowridere på bruktmarkedet.

Her finner du bruktbåt-testene:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning