Crescent Mickey 5,6

Når du trenger litt mer plass

For 200 000 kroner får du en rommelig og trygg skjærgårdsjeep.

MYE BÅT: Crescent Mickey er rimelig og kjører trygt.
MYE BÅT: Crescent Mickey er rimelig og kjører trygt. Foto: Bengt-Erik Iversen
Publisert Oppdatert

En helt ny skjærgårdsjeep står på programmet til den svenske produsenten Crescent. Båten har stor bredde og det gir direkte uttelling i volumet om bord. I tillegg har båten en ren innredning og flere enkle, men svært gode løsninger.

For å gjøre det tryggere å entre båten forfra, er den utstyrt med baugnebb. Det er et klart pluss når man legger baugen inn mot svaberget og gjør det både enklere og sikrere å komme i land eller om bord.

Egenskaper som teller i praktisk bruk - spesielt om man skal ha barn, hund eller eldre med på tur. Forlengelsen av rekkene ender opp i en pulpit, men denne kunne med hell vært en del høyere. Av andre fikse detaljer er dreggluke, god plassering av sidelanternene og en høyt plassert låsebøyle for tyverisikringen.

Det er svært gode trinn ned til dørken og i hver av benkene er det gode stuverom. Båtens bredde på 2,24 meter gir flott dørkplass og fin volumfølelse. Her er utmerket plass til både passasjerer og bagasje.

Akter byr Mickey på nye løsninger. På hver side av motorbrønnen er det badeplattformer som går ekstra langt akterover. Her kan man stå ganske trygt om man skal inspisere motoren eller komme til propellen.

På babord side er en kraftig leider som kan nås om man ligger i vannet. Men det som er enda viktigere, er de kraftige og fint plasserte håndtakene. En solid bøyle inn mot motoren og et håndtak på karmen litt lenger inn. Akkurat dette er klare sikkerhetsmessige plussdetaljer som gjør det mye enklere å komme seg om bord.

En ring er en god bade/redningsleider. Men det er svært viktig at man har håndtak som sitter riktig plassert. I trinnene lenger oppe er det i hver side dype stuverom for dregg og tauverk. Lukene har enkle, men har kraftige låser.

Les mer

Test av seks rimelige skjærgårdsjeeper

Test av fire billige småbåter

BRED: Det er mange sitteplasser på V-benken foran konsollen.
BRED: Det er mange sitteplasser på V-benken foran konsollen. Foto: Bengt-Erik Iversen

Solide rekker

Tekniske data

  • Lengde: 5,63 m
  • Bredde: 2,24 m
  • Vekt: ca. 610 kg
  • Maks. personer: 6¨
  • Maks motor: 100 hk
  • Motor testbåt: Tohatsu MD 75 hk C2 EPTOL (2-takt)
  • Fast tank: 90 liter (valgfritt)
  • Pris testbåt: 205.000 kr
  • Produsent: Crescent, Sverige
  • Forhandler Norge: Loxkkel - www.loxkel.no

Akterbenken byr på god sitteplass for tre personer og under er det et stort stuverom. Førerplassen er senterplassert med toppmontert motorkontroll. Bra hanskerom er på plass, instrumentene sitter i siktlinjen og det er avsatt plass til en liten plotter, men her kunne man vært litt rausere med plassen for kartskjermene blir stadig billigere og vokser i størrelse.

Gangsonen er på babord side, men et klart pluss er det at man også kan komme seg trygt forbi konsollen på styrbord side. Naturlig nok er det trangere her, men passasjeren som sitter til høyre for skipperen kan enkelt komme seg fremover uten at skipperen må flytte seg.

Generelt får man mye plass i båten takket være den ekstra bredden og båten er godkjent for 6 personer. På plussiden kan vi føre opp håndrekker på hver side ved akterbenken, håndrekker ved benkene forut og bøyle rundt vindskjermen.

Ekstra høye rekker kan også leveres. Båten oppleves som ren i designet uten for mange unødvendige påfunn. Det igjen gir en båt som er enkel å holde ren og vedlikeholde.

Putesett kan leveres i flere farger og kvaliteter. Det bør man ta med - i alle fall for økt komfort på akterbenken. Man kan velge mellom løse standardtanker eller en fastmontert tank på 90 liter. Velger man sistnevnte, er påfyllingslokket tyverisikret under et låsbart deksel.

Les mer

Bruktbåt: Tre fine sommerbåter

Båten du trenger: Test Finnmaster 55 SC

Holder fint med 75 hk

SIKKERHET: Store utspring akter og en bra badestige gjør det trygt å gå ut akter.
SIKKERHET: Store utspring akter og en bra badestige gjør det trygt å gå ut akter. Foto: Bengt-Erik Iversen

Hydraulisk styring er standard og vi prøvekjørte båten med den flunkende nye totakteren fra Tohatsu med 75 spreke hester. Største motoralternativ er 100 hk (74,6 kW), men det holder lenge med 75 hk.

Den motoren har et friskt dreiemoment og gir båten fartsressurser som vil passe fint til normal familiebruk samtidig som forbruket vil være på et fornuftig nivå. Med to personer i båten går den raskt i plan uten markant planingsterskel. Den ligger stabilt og rolig i hele fartsområdet. Normale svinger tar den sikkert og man skal provosere hardt for å få propellen til å kavitere.

Alt foregår udramatisk og båten virker trygg. Det gjelder også når vi snakker om stabilitet. To voksne på siden fremkaller bare moderat krengning. I hastighetsområdet 20 - 25 knop cruiser båten rolig og småbølger tas komfortabelt på forskipet.

Noen større bølger hadde vi ikke og selv om båten har en markant V-bunn er den i første rekke tiltenkt trygge og praktiske egenskaper for normal familiebruk. Og det er akkurat det man får. Dette er en interessant båt om man ønsker høy stabilitet og ekstra plass samtidig som de praktiske og enkle løsningene beholdes. Prismessig er den ikke dyrere enn konkurrenter med betydelig mindre volum.

Les mer

Test: Crescent Stingray V20

Slik velger du riktig motor til landstedsbåten

NY MOTOR: Tohatsu har en ny to-takter som passer båten godt.
NY MOTOR: Tohatsu har en ny to-takter som passer båten godt. Foto: Bengt-Erik Iversen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning