Pershing 80

All tenkelig luksus

Pershing viser frem deres nyeste modell – en superyacht det oser luksus av.

Publisert Oppdatert

Den italienske designeren Fulvio De Simoni er mannen bak linjene i den nye yachten. At designen markerer luksus og høye ytelser er ikke vanskelig å se, akkurat som i Pershings andre modeller. Høye ytelser i form av to MTU motorer på henholdsvis 2030 hestekrefter - noe som er nok til å sende den 80 fot store yachten av gårde i 43 knop.

Har man enda dårligere tid kan selvfølgelig Pershing 80 utstyres med enda kraftigere motorer - to stykk MTU'er på hele 2435 hestekrefter hver seg sørger for ytterligere 7 knop på meteret.

Poltrona Frau

Akkurat som forventet er Perhing 80 like luksuriøs på innsiden som på utsiden, akurat slik man forventer av en superyacht i denne klassen.

Alle overflater er av materialer i beste kvalitet, og faktisk er det den verdenskjente skinnmøbel-produsenten Poltrona Frau som står for skinnmøblementet framme i cockpiten og i salongen generelt. .

Akkurat som i Pershing 72 finner vi også her en glassvegg som skiller førerposjonen fra salongen akterut - en glassvegg som mystisk nok forsvinner ned i gulvet ved et lite tastetrykk og gjør det hele til et stort oppholdsrom.

Setene og sofaene, som er i skinn, står i stil til møblementet for øvrig - der eik dominerer. På gulvet er kun det beste godt nok, og da falt valget på den tropiske tresorten Wengé - selvfølgelig i form av parkett.

Foto: Alberto Cocchi

Leketøy i garasjen

Pershing mener selvfølgelig at en garasje er på sin plass i en båt som dette, ikke for bil men for vannleketøy. En RXP Sea Doo Jet Ski ligger sammen med en jetdreven rib fra Williams klare til bruk under akterdekket. Og nei, man trenger ikke løfte de ut om du skulle tro det - her er nemlig alt styrt av et tastetrykk på båtens fjernkontroll.

Under dekk er utstyrslista like lang som oppe, luksus så langt man ser. Møbler i god kvalitet og finish, god plass, lyse og ryddige flater og hvitevarer på kjøkkenet fra Bosch.

Kjøkkenet i seg selv har egen inngang for personalet - som kan nyte to egne lugarer og eget bad. Ellers kan innredningen skreddersys etter ønske, med enten tre eller fire kabiner.

Les også:

Håndfull dollars

Toppen av kransekaken finner man uvanlig nok i midten av båten, der masterkabinen har funnet plass - stor dobbeltseng, møbler fra Poltrona Frau og selvfølgelig eget bad med alt annet nødvendig.

Foto: Alberto Cocchi

Prisen på herligheten vites ikke, men at antallet millioner må telles på flere hender er helt sikkert - med jetski og jetbåt som alternativer på utstyrslisten vil vi tro det dreier seg om mer enn håndfull dollars.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning