PERSHING 64

Den heftigste messebåten

Klikk Båt har vært om bord i en av Düsseldorf-messas aller heftigste båter – Pershing 64.

Publisert Oppdatert

På Düsseldorf-messen er det én av de 17 hallene som skiller seg voldsomt fra de andre. I hall seks finner du nemlig de aller dyreste og råeste båtene, og merker som Sunseeker, Princess og selvfølgelig Ferretti-gruppen med blant annet Pershing.

Denne 64-foteren er ikke den største på messa, men den er likevel en av de desidert mest oppsiktsvekkende. En av grunnene til dette er designet, både innvendig og utvendig. Italienerne har alltid bygget vakre ting - og da spesielt biler og båter.

Det er haugevis av detaljer å legge merke til, som for eksempel at skinnet - som dekker store flater i dekksalongen og ved førerplassen - kommer fra en av verdens mest eksklusive skinnmøbelprodusenter, Poltrona Frau. En annen ting er den elektriske glassveggen som, etter et knappetrykk, stiger opp fra dørken og skjermer salongen .

Les også:

25 millioner kroner

Samtidig som man legger merke til alle disse detaljene, ser man millionene fly ut av vinduet, og når du er ferdig med å telle opp, har du endt opp med en regning på i underkant av 25 millioner kroner. Én båt som dette er allerede på vei til Norge, og vil bli levert i løpet av våren.

En annen grunn til at prisen er det de aller fleste vil kalle astronomisk - eller rettere sagt to av grunnene - er de gigantiske MAN-motorene under akterdekket. Hver motor produserer 1550 hestekrefter, og gjør at denne kjempen har en toppfart på vanvittige 46 knop.

Flislagt dusj

Byssa er bare halvveis nedsenket i skroget, og har dermed god kontakt med dem som måtte befinne seg i salongen oppe.

Tekniske data – Pershing 64

  • Lengde: 19,51 m
  • Bredde: 5,03 m
  • Vekt: 35-42 tonn
  • Dieseltank: 3500 liter
  • Vanntank: 900 liter
  • Motorer: 2x 1550 MAN V12
  • CE-kategori: A
  • Pris: Ca. 25.000.000,-
  • Produsent: Pershing, Italia - www.pershing-yacht.com
  • Importør: Dreamline Yachts - www.dreamline.no

Det gjør også at resten av plassen under dekk er dedikert til søvn. Det er tre kabiner i båten - alle med eget bad med dusj. I baugen finner du en rommelig lugar med dobbelkøye, mens det i midtkabinen er to enkeltkøyer. Eierkabinen befinner seg i akterenden av båten, og er intet annet enn imponerende. Med mer enn nok plass, eksklusive materialer og fliser i dusjen på badet, skjønner man fort at dette ikke er noen båt for hvermannsen.

Og hvis dette ikke er stort nok for deg, har Pershing også større båter, helt opp til 115 fot.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning