iPhone om bord:

Kontrollér båten med iPhone

Ny programvare fra amerikansk firma gjøre det mulig å styre båten med iPhone.

iSimon
iSimon Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Amerikanske Palladium Technologies er godt kjent blant amerikanske yachteiere. Dette selskapet har spesialisert seg på kontrollsystemer for større fartøy, og nylig kom den en nyhet som kanskje kan gjøre livet enklere for vanlige båteiere også.

Se også: Raymarine slår tilbake

Den nye programvaren går under navnet iSimon, som du legger inn på iPhone eller iTouch via iTunes Store, kan nå nemlig kommunisere med det fastmonterte systemet om bord.

Full kontroll

På den måten kan følge med på alt fra eksostemperatur til fart og kurs, på iPhone. I tillegg skal du kunne tenne navigeringslys, bruke hornet eller starte lensepumpen. Dette betyr også at du for eksempel kan korrigere autopiloten din, og dermed styre hele skuta fra iPhone.

Se også: Fullverdige sjøkart på iPhone

Kan koste

Men alt dette betinger at systemet ellers om bord kommer fra samme selskapet. Dermed kan prisen fort bli astronomisk, selv om selve programvaren koster en snau 50-lapp fra nettbtuikken.

Se også: Navionics på iPhone

Selve konseptet tipper vi kommer til å bli utviklet i stor grad for ettermarkedet også, Palladium er i alle fall svært begeistret for Apple-plattformen.

- Med vår gode utvikling på denne plattformen legger vi opp til flere løsninger fremover, forteller teknologsjefen i firmet, Michael Blake.

Stiller på METS

Palladium har etter det vi erfarer ikke norsk representasjon, men vi kommer til å kikke nærmere på systemet under årets store båtutstyrsmesse METS i Amsterdam i november.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning