Boot 2009

En dag i drømmeland

Hall 6 på båtmessen i Düsseldorf er et utrolig skue. Ingen andre steder kan man oppleve denne typen båtdrømmer så tett på ett og samme sted.

Publisert Oppdatert

Hall 6 er nemlig de store guttas lekestue denne helgen i Düsseldorf. Sigarføringen er høy, damene flotte og båtene er helt utrolige - kort fortalt en overdose av luksus forbeholdt folk med en langt tjukkere lommebok enn undertegnede.

Det spesielle med selve lokalene er takhøyden; dette er den høyeste av de 17 hallene messen utfolder seg i, nettopp fordi det er her man viser frem de største og mest luksuriøse båtene.

Blant 40-, 50- og 60-fotsbåter i hopetall, er det én som ruver høyt over de andre, en fritidsbåt på størrelse med en middels bilferge fra en fjord på Vestlandet. Det er messens største båt: Bandido 92. Et enormt, men alikevel detaljrikt og ikke minst luksuriøst fartøy, av typen du leser om i avisen når en eller annen oljesjeik har slått på stortromma. Og denne har de altså plassert inne i en messehall!

SKITT FISKE: Denne utrolig tøffe fiskebåten kryr det ikke av i bunnefjorden.
SKITT FISKE: Denne utrolig tøffe fiskebåten kryr det ikke av i bunnefjorden.

Strupetak på bransjen

Sunseeker, Princess, Azimut og Pershing, ja de er her alle sammen. Eller kanskje ikke alle, skal jeg tro mine kolleger rett.

- Hall 6 er stedet alle vil inn, men som kun er forbeholdt de virkelig store. - Man trenger ikke gå lenger enn et år tilbake, da var det så vidt det var luft mellom båtene, sier Klikk Båt-redaktør og fast deltager på Boot, Terje Bjørnsen.

Se Terje Bjørnsen sin blogg om Boot 09 her.

Finanskrisen har tatt et så kraftig strupetak på bransjen at mange av de virkelig store aktørene rett og slett ikke har råd til å stille ut produktene sine. Og mye plass i den prestisjetunge hallen står faktisk tom. Jeg, som rusler rundt i min egen lille tankeboble om 'million dollar boats', synes det er båter nok, for vi nyter et imponerende skue fra den brede promenadegangen høyt oppe, med fin utsikt over hele hallen.

Fort glemt var den nesten psykotiske bilinteressen jeg har levd med siden jeg var liten. Hadde noen kjørt inn en Lamborghini eller en Ferrari her - og jeg er lei for å si det - ville folk knapt ofret et blikk engang. Noen av disse båtene koster 30 ganger så mye som nevnte superbiler.

Systematisk jobber vi oss gjennom hallen. Den ene etter den andre båten med helt utrolig finish og design blir foreviggjort på minnekortet i kameraet.

Inntil den ene som virkelig skiller seg ut står der: Pershing 64 er rett og slett en utrolig designlek fra Italia, der ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Bare muligheten til å se en slik båt i virkeligheten er sjelden, og i dag får vi til og med bli med om bord for en visning. Hvordan det må føles å gå rundt her og faktisk ha råd til noe slikt, må være en svært spesiell opplevelse. Ikke minst når vi ser hvor mye båtprodusentene legger i å pleie sine styrtrike kunder.

Video fra vårt besøk i Pershing 64 kan du se her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning