Motetabber

Ser du hva som er galt på bildet?

Jenter, dropp dette!

MOTETABBER: Ekspertene råder deg til å droppe hudfarget strømpebukse, superkorte denimshorts og trange, korte og utringede kjoler.
MOTETABBER: Ekspertene råder deg til å droppe hudfarget strømpebukse, superkorte denimshorts og trange, korte og utringede kjoler. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Det er ikke bare gutta som begår motetabber, vi jenter gjør minst like mange feil når det gjelder klær og styling.

Å kle seg etter kropp og figur viker innimellom for trender og plagg vi har lagt vår elsk på og bare kle oss i.

Så hva er de verste motetabbene en jente kan gjøre? Ekspertene gir deg svaret!

Nei til korte, trange plagg

- Noe av det verste jeg ser er altfor korte, trange og utringede kjoler, som kombineres med skyhøye heler som bæreren ikke mestrer å gå i, sier Karen Elieson, stylist og moteansvarlig i Sva Magazine, og legger til:

- For meg handler det mye om å velge klær med et snitt og en form tilpasset kroppsfasongen til hver enkelt.

Stylist og moteblogger Line Langmo mener også at korte og for trange plagg bør unngås.

- Det absolutt verste jeg ser er jenter i altfor små klær, og da gjerne en litt for trang og kort denimshorts som er trukket litt for høyt opp i rumpa.

Elieson mener at mange jenter velger feil jeans, og ender opp med en bukse med dårlig passform som ikke sitter flatterende – ofte en som gjør at man får hengerumpe.

- Kombinerer du denne med en genser som sitter for stramt eller er for kort, vil man ikke få et spesielt flatterende og pent antrekk, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NEI, NEI, NEI: Haremsbukse, tights (som bukse!) og nedtråkkede UGGs er motetabber du bør styre unna.
NEI, NEI, NEI: Haremsbukse, tights (som bukse!) og nedtråkkede UGGs er motetabber du bør styre unna. Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures

Elieson nevner også at et par slitte, skitne sko vil dra ned helhetsinntrykket av antrekket.

- Velg sko som er behagelige, men styr veldig gjerne unna crocs, fjellsko og klumpete helsesko til daglig bruk, sier hun.

- Har du behov for sko som er gode på foten og som du kan gå lenge med, har blant annet Ecco-skoene tatt seg veldig opp og blitt veldig fine. Det er jo også veldig trendy med sneakers om dagen, og det finnes utallige varianter og farger å velge mellom, legger Elieson til.

Det er likevel en type sneakers hun mener du gjerne kan droppe:

- Sneaker-wedgesene à la Isabel Marant er jeg ikke spesielt fan av, sier Elieson

Dropp slitte plagg og russeklær

Langmo synes generelt at alle plagg som har sett sin beste dager burde bannlyses fra klesskapet.

Hun nevner i fleng hva man bør kvitte seg med:

- Nuppete sokker og ufresht undertøy – det er viktig å være delikat under tøyet også, tynnslitte tights og joggebukser med knær, og nedtråkkede Uggs.

Og, skal du kle deg for det motsatte kjønn, ville Langmo styrt unna haremsbukser, skulderputer, culottes og flatforms.

Elieson mener russejoggebuksa og -hettegenseren burde pakkes bort etter siste eksamen.

- Det er ikke kult eller spesielt fint å gå med russeklær flere år etter man var ferdig med russefeiringen, understreker hun.

Ja eller nei?

Tights (som bukse..)

Elieson: Jeg er ikke spesielt fan av tights som bukse. Det er ofte uflatterende og kan fort bli vulgært, spesielt om man bruker tights i veldig tynt stoff.

Haremsbukse

Eliseon: Haremsbuksen er kanskje behagelig å gå med, men er særdeles lite flatterende og kan fort se litt sjuskete ut. Det lave livet gjør at den kan være vanskelig å kle dersom man ikke er velsignet med lange slanke ben og har en smal silhuett.

Choker

Langmo: At den fikk en renessanse har jeg aldri forstått. Ikke bare får man kort og rar hals, men jeg synes faktisk ikke det er pent. Chokeren hører hjemme på 90-tallet.

Flatforms

Langmo: Skal man kle seg for guttene så hadde jeg styrt unna flatforms. Har igjen å høre en mann som synes det er fint.

Norske jenters største motetabber

Elieson har spesielt én ting å påpeke når det gjelder motetabber som spesielt norske jenter begår.

- En av de største og mest vanlige motetabbene må være de shiny, hudfargede strømpebuksene «alle» går med.  Nude strømpebukser er aldri ok, sier hun og fortsetter:

- Invester heller i en god selvbruningskrem om du er ute etter en gylnere tone. Er du kald, bør du heller gå for en farget strømpebukse eller bytte til et varmere antrekk.

Langmo synes norske jenter generelt er veldig flinke til å kle seg, og at det meste er lov så lenge man kler seg etter kropp og fasong.

- Men det er ikke gitt at alt som er fint på andre er fint på en selv.

Motetabber om sommeren

Joda, herlig å kunne gå med bare ben i shorts, skjørt og kjoler når sommeren kommer, men også her begår jenter en motetabbe eller to.

CHOKER: - At den fikk en renessanse har jeg aldri forstått. Chokeren hører hjemme på 90-tallet, sier stylist og moteblogger Line Langmo. Her sett på realitystjerna Kylie Jenner.
CHOKER: - At den fikk en renessanse har jeg aldri forstått. Chokeren hører hjemme på 90-tallet, sier stylist og moteblogger Line Langmo. Her sett på realitystjerna Kylie Jenner. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Denimtrusa (den alt for korte olashortsen) kommer dessverre igjen år etter år. Det er ikke fint at halve rumpa henger utenfor shortsen, uansett hvor bra rumpe du måtte ha, sier Elieson.

Langmo er enig:

- Den altfor korte, trange denimshortsen med høyt liv som går inn i rumpa er det et fåtall som kler.

Elieson mener også at selv om det er trendy med hatt, så bør ikke nødvendigvis alle hive seg på denne bølgen.

- Det er rett og slett ikke alle som kler hatter. Dessuten så krever det sin kvinne for å pull off denne looken, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning