Motetabber

Dropp dype utringninger og lange T-skjorter

Her er motetabbene menn bør styre unna.

DROPP DETTE: Dype utringninger på menn er rett og slett veldig lite pent. - Tenk at du har skjorte og åpner et par knapper i den – så dyp kan utringingen din være, sier stylist og moteblogger Espen Hilton.
DROPP DETTE: Dype utringninger på menn er rett og slett veldig lite pent. - Tenk at du har skjorte og åpner et par knapper i den – så dyp kan utringingen din være, sier stylist og moteblogger Espen Hilton. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Å sette sammen det perfekte antrekk kan være en utfordring. Ofte treffer man, mens andre ganger er det fullstendig bom.

Visste du for eksempel at skjorteermet aldri bør brettes over albuen?

For å unngå motetabber kan det være en fordel å lese seg opp på noen av årets trender før man eksperimenterer med ulike kombinasjoner.

Under har vi tatt for oss de verste motetabbene menn gjør, for det er langt i fra bare jenter som bommer på klesfronten!

Dropp oversized og vestkantstil

Stylist Eirik Mogseth kan et og annet om hva menn ser bra ut i og hva de bør styre unna.

- Sportstøy til hverdags ser jeg mye av. Det blir fort veldig "feil". Pyntetvang til jobb innføres i år! Neida, men det går vel an å se litt mer sharp ut til visse anledninger?

De verste antrekkene og kleskombinasjonene moteblogger og stylist Espen Hilton ser, er de som prøver for hardt.

- Jeg skjønner ikke helt dette med at alt skal være oversized? Hvorfor skjuler man kroppen sin? Den skal frontes, liksom. Jeg skjønner ikke hvorfor man skal gå rundt med så mye ekstra stoff på kroppen, sier han og fortsetter:

- Hvorfor se ut som et telt? Det ser helt stusslig ut med gutter som har lange T-skjorter ned til knærne og bukser som sagger. Hva slags kombinasjon er det?

Han stusser også over de norske fotballproffenes stil.

- De tror de eier stil fordi de har penger på kontoen. De kommer aldri til å bli David Beckham uansett hvor mange tatoveringer de får eller hvor mye penger de har. Noen ting kan ikke kjøpes, sier Hilton.

Ida Elise Eide Einarsdottir, moteblogger og redaktør for Vixen.no, har observert utallige antall antrekk på menn de godt kunne holdt seg for gode til.

- Hvor skal jeg begynne? Jeg har ikke så mye til overs for den såkalte vestkantstilen med parkas, oppbrettede jeans, Uggs og merkevesker, og forsåvidt heller ikke den nye it-looken med lange t-skjorter med utringning og capsen bak frem, sier hun og fortsetter:

- På denne listen kan følgende også tilføyes; for store dresser, for lange og for brede slips, t-skjorter med slogans, neonfargede boksershorts, for mye tilbehør (les Johnny Depp), for stramme T-skjorter, solbriller inne eller om kvelden. Puh!

Artikkelen fortsetter under bildet.

NEI, NEI, NEI...: Oversized og lange T-skjorter, her sett på Justin Bieber, og for mye tilbehør som Johnny Depp er stor fan av, er motetabber du ikke bør begå.
NEI, NEI, NEI...: Oversized og lange T-skjorter, her sett på Justin Bieber, og for mye tilbehør som Johnny Depp er stor fan av, er motetabber du ikke bør begå. Foto: FOTO: Stella Pictures

Finn din egen stil

Etter å ha ramset opp de ulike motetabbene, konkluderer Einarsdottir med at det i bunn og grunn handler om å finne sin egen stil.

Ja eller nei?

Uggs

Einarsdottir: Nei. Aldri.

Dype utringninger

Hilton: Det alle sier her er vel "Nei, det er harry". Du må gjerne har utringning, men du trenger ikke ha det ned til navlen. Tenk at du har skjorte og åpner et par knapper i den – så dyp kan den din være.

Øredobber

Hilton: NEI, nei, nei, nei, nei… Tror ikke jeg trenger å si noe mer en NEI.

Einarsdottir: Ja. Hvis du er med i One Direction. Bytt ut øredobbene med et par kule statementringer istedet.

Altfor stramme jeans

Einarsdottir: Skinny jeans – ja. Super skinny jeans var forbeholdt The Ramones.

Hilton: Ikke kjøp skinny jeans på Bik Bok, de er til jenter. Jeg ser mange gutter gjør dette. Husk at det finnes det vi kaller for legdays på trening, og det er ikke så fint å se to stilker med en stor overkropp. Husk leg day, gutter!

- Og det handler ikke nødvendigvis om å hele tiden følge moten. Som Yves Saint Laurent sa det: Fashion fades, style is eternal. Mitt beste tips er å bruke tid på å finne din egen stil, men det skjer ikke over natten, sier hun.

- La deg inspirere av stilikoner som artister, motebloggere, streetstylere og andre personligheter. Det finnes uendelige mengder inspirasjon i både motemagasiner og på nettsider, moteblogger og i sosiale medier. For ikke å snakke om på gaten, legger Einarsdottir til.

Hun oppfordrer deg til å leke med trender, men husk å gjøre de til en del av din egen stil – og ikke omvendt.

- Moten tenderer stadig til personlighet, identitet og særegenhet. Det ser vi blant annet på motebransjens valg av modeller. Det er ikke lenger slik at noe er lov og noe ikke – i dag er alt lov.

Norske menn tør mer enn før

Ifølge Einarsdottir har Norge en tradisjon for å henge litt etter når det kommer til trender, og mote er intet unntak.

- Når det gjelder norske menn, tror jeg at mange er redd for å skille seg ut. Det letteste er jo tross alt å være en del av flokken, sier hun.

Hun mener at det ikke er uten grunn at det har oppstått stilretninger som vestkantstilen og Løkkastilen der hipsteren står sterkt med skinny jeans, sneakers, skjegg og totebag.

- Når det er sagt, har vi de siste årene sett en positiv utvikling der stadig flere norske menn kjører sin egen stil, sier hun, og fortsetter:

- Dette er mye takket være både artister, motebloggere, streetstylere og andre personligheter der egen stil, identitet og særegenhet står i fokus, som for eksempel fotograf Stephen Butkus, fotograf Olav Stubberud og moteblogger Storm Pedersen.

INSPIRASJON FOR NORSKE MENN: Siste årene har man sett en positiv utvikling i Norge hvor norske menn tør mer og kjører sin egen stil, takket være for eksempel disse to inspirasjonskildene. Til venstre: Fotograf Olav Stubberud. Til høyre: Stylist  og moteblogger Storm Pedersen.
INSPIRASJON FOR NORSKE MENN: Siste årene har man sett en positiv utvikling i Norge hvor norske menn tør mer og kjører sin egen stil, takket være for eksempel disse to inspirasjonskildene. Til venstre: Fotograf Olav Stubberud. Til høyre: Stylist og moteblogger Storm Pedersen. Foto: FOTO: Scott Hoover og privat

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning