Sminke til nyttårsaften

Ekspertenes dom: Dropp leppestiften på nyttårsfesten!

Sjekk den norske artisten, skjønnhetsbloggeren og makeupartistens beste skjønnhetstips for nyttårsaften.

NYTTÅRSSMINKE: La deg inspirere av tre norske jenter, med tre forskjellige stiler til nyttåraften.
NYTTÅRSSMINKE: La deg inspirere av tre norske jenter, med tre forskjellige stiler til nyttåraften. Foto: FOTO: Gilan Sharafani, Alexandra Joner og Linn Linnea Jøssang Helgeland
Publisert Oppdatert

De fleste er nok enige i at det er litt ekstra gøy å pynte seg til nyttårsaften.

Kanskje er det fordi vi får lov til å slå litt ekstra på stortromma når kvelden byr på diskokuler, paljettkjoler og fyrverkeri, eller muligens ønsker vi bare å starte det nye året som den vakreste versjonen av oss selv?

Uansett hva grunnen måtte være, er det mange måter å style håret og sminke ansiktet på  – spesielt til nyttårsfesten.

Derfor har Klikk Mote snakket med tre norske jenter, som alle er avhengige av sminke og hår til jobbene sine, men som har tre helt forskjellige stiler.

Klikk deg inn på artist Alexandra Joner, makeupartist og frisør Linn Linnea Jøssang Helgeland og skjønnhetsblogger Gilan Sharafani for deres beste skjønnhetstips for sminke og hår – samt hvordan de selv kommer til å sminke seg på selveste nyttårsften.

Artisten: Alexandra Joner

- Jeg elsker glitter!

Den velkjente artisten Alexandra Joner er ikke bare selv lidenskapelig opptatt av sminke og hår som en del av sine opptredener, men personlig stil er også en stor del av bloggen hun driver sammen med venninnen Mia, på MiaogJoner.blogg.no.

Glitrende sminkelook

Hvilken sminkelook liker du selv å bruke på nyttårsaften?

- Jeg elsker glitter! Det kommer selvfølgelig litt an på hva jeg skal ha på meg, men det blir definitivt en sminkelook med glitter, lange vipper og naturlige lepper.

Hvordan legger du sminken?

- Jeg begynner med å legge en primer på øyelokket, for å så legge øyenskygge i gull over denne. Deretter bruker jeg en lysebrun skygge i globalen, og blender fargene godt.

- Jeg bygger så på med mørkere og mørkere skygge i globalen for ekstra intensitet, og legger en mørk øyenskygge under øyne og en svart eyeliner både langs vippekanten og inne på våtkanten.

- Så legger jeg glitter der jeg har lagt gulløyenskygge, og så passende, men gjerne massive, falske øyevipper. Så tar jeg resten av huden og leppene til slutt. Da slipper jeg å stresse med at øyeskyggene skal drysse ned på huden og ødelegge ansiktssminken.

Krøller i håret og sminketips

Hvordan ordner du deg på håret?

- Det varier, men jeg har blitt veldig glad i krøllete hår i det siste. Uansett om jeg har det korte, naturlige håret mitt eller setter på clip-on extensions, fungerer alltid litt løse krøller.

Har du et godt sminketips for å sørge for at sminken holder seg hele nyttårsnatten?

- Primer, primer, primer. Selv om du kanskje ikke bruker sminkeprimer til vanlig, er nyttårsaften absolutt en kveld det er verdt å bruke den på. En ansiktsprimer får ikke bare sminken til å sitte bedre, men den kan også jevne ut linjer og porer så sminken din ser ekstra fresh og nydelig ut!

Hvordan ville du tilført glitter i nyttårssminken?

- Glitter burde man alltid legge på øynene – og ikke huden. Jeg legger vanligvis glitter på hele øyelokket, men det er så mange muligheter!

- Hvis du ikke er så glad i glitter, kan du jo legge en liten dæsj helt innerst i øyekroken bare. Da blir øynene dine litt ekstra våkne, og glitteret gir en litt spennende effekt til sminkelooken din.

Anbefaler du å fokusere på øyne eller lepper på nyttårsaften?

- Jeg fokuserer alltid mest på øyne. For meg er det smak og behag, men lepper kan du fokusere på resten av året.

Har du et skjønnhetstriks du alltid benytter deg av til en spesiell festkveld som nyttårsaften?

- Primer og settingspray er alfa omega! Primeren gjør hele makeupen hakket jevnere, samtidig som sminken sitter lenger. Mens settingsprayen sørger for at pigmentene i sminkeproduktene blir ekstra sterke og tydelige, samtidig som huden ser hakket friskere ut – i tillegg til at sminken holder seg bedre.

Makeupartisten: Linn Linnea Jøssang Helgeland

- Masse glød, friske kinn og litt mørke øyne!

GLAMORØST: Med gull og glitter på øyelokkene, går Alexandra Joner inn i 2016 på det mest glamorøse settet.
GLAMORØST: Med gull og glitter på øyelokkene, går Alexandra Joner inn i 2016 på det mest glamorøse settet. Foto: FOTO: Alexandra Joner

Makeupartisten og frisøren Linn Linnea Jøssang Helgeland finner du enten i den velkjente frisørsalongen Gevir som kjendisfrisør og personalansvarlig, eller ute på opptak for de største, norske motemagasinene.

Hvilken sminkelook liker du selv å bruke på nyttårsaften?

- Jeg liker å kjøre på til nyttårsaften. Fin hud med masse glød, friske kinn og litt mørke øyne er essensielle deler av sminkelooken. Men øynene burde ikke bli for sorte, så jeg holder meg mer til de brune tonene.

- Jeg elsker glitter og shimmer, så jeg kjører gjerne på med det. Men hvis jeg velger å bruke mye glitter har jeg ikke så mørkt utrykk på øynene. Det kan bli litt for mye av det gode. Da vil jeg helle ha glitter, sterke bryn og masse vipper.

Fokus på øyne

Hvordan legger du sminken?

- For å få frem gløden i huden bruker jeg flytende foundation, som gir god dekk og føles bra på huden. Jeg liker å jobbe den inn med en fuktig beauty blender, før jeg tar på litt concealer under øyne.

- Så må ansiktet få litt farge. Da bruker jeg en frisk og fin blush, som smelter perfekt inn med BB-kremen. Så går jeg forsiktig over med et solpudder under kinnben, på nesen, i panna og tinningene for å få litt solglød i huden. Men aldri for mye - det skal se naturlig ut og blende inn i sminkelooken.

- Etter dette tapper jeg litt shimmerpudder på kinnben og litt i øyekroken som en highlight.

- Neste steg er å ramme inn bryn. Ikke for mye i første runde, men tar heller på mer om det trengs etter at øynene er ferdige.

- Så er det endelig tid for øynene! Hvis jeg skal gå få den mørke looke,  liker jeg å legge en vannfast eyeliner nederst langs vippene, og duser den ut med en liten og butt pensel eller bomullspinne. For en mer intens look og tykkelse nederst langs vippene legger jeg den også langs den øvre våtkanten.

- En stor øyenskyggepalett, som Urban Decay Naked Eyes Palette nr. 1, dekker ofte mine behov for party-looken. Generelt lar jeg looken være mørkest langs vippekanten, og så gradvis lysere oppover mot globalen, og duser naturligvis alltid overgangene godt.

- Deretter tar jeg gjerne en runde til med kajalen for å forsterke fargen, og legger flere lag med en maskara som får vippene til å eksplodere.

Ikke for stylet hår

Hvordan ordner du deg på håret?

- Masse tekstur er nøkkelen! Jeg syns det er fint med fokus på makeup, og at håret derfor ikke blir for stylet. Selv har jeg kort hår og liker å variere med å ha håret bakover, eller legge luggen frem. Looken blir jo litt mer mystisk med luggen frem, sammen med mørke fine øyne.

Har du et godt sminketips for å sørge for at sminken holder seg hele nyttårsnatten?

- Aldri legg ny sminke oppå gammel sminke! Skrubb huden med en peelingkrem og start sminkeprosessen med blanke ark og rikelig med fuktighet. Unngå for mye foundation og concealer på øyelokkene, legg heller et tynt lag med primer på øynene – da vil makeupen holde bedre.

- Ikke pøs på med passe pudder om du skulle bli blank, bruk heller litt papir og klem det mot huden for å absorbere olje og fett.

Øyne det tryggeste valget

Hvordan ville du tilført glitter i nyttårssminken?

- Det er alltid fint i øyekroken eller midt på øyeeplet. Men hvis du er ekstra vågal, kan du legge en god del over kinnben mot øynene.

Anbefaler du å fokusere på øyne eller lepper på nyttårsaften?

- Det kommer an på hva du føler deg komfortabel med. Begge deler er fint, bare det ikke blir mye øyne og lepper samtidig.

- Øynene er ofte det tryggeste valget, og hvis du ikke er spesielt flink til å legge lipliner og leppestift, er det best å styre unna.

Har du et skjønnhetstriks du alltid benytter deg av til en spesiell festkveld som nyttårsaften?

- Peele huden og gi den masse fuktighetskrem. Napp bryna og gi dem litt farge. Så bruker jeg en egen duft når jeg skal ut, da blir det ikke det samme som i hverdagen.

Skjønnhetsbloggeren: Gilan Sharafani

- Smokey eyes er en sikker vinner!

Skjønnhetsbloggeren Gilan Sharafani er makeupartist med base i Oslo, som gjør stor suksess på YouTube, bloggen gilmakeup.blogg.no og som brude-makeupartist.

PERFEKT HUD: For makeup-artisten Linn Linnea Jøssang Helgeland er en perfekt hud alfaomega når det kommer til nyttårssminken.
PERFEKT HUD: For makeup-artisten Linn Linnea Jøssang Helgeland er en perfekt hud alfaomega når det kommer til nyttårssminken. Foto: FOTO: Linn Linnea Jøssang Helgeland

Smokey eyes og naturlige lepper

Hvilken sminkelook liker du selv å bruke på nyttårsaften?

- En av de beste looken jeg vet om til fest er uten tvil en smokey eyes, eller sota øyne, hvor jeg har hovedfokuset på øynene.

- Til spesielle anledninger som nyttårsaften syns jeg også at røde lepper kan være pent, men jeg liker å føle meg komfortabel i sminken.

- Jeg går derfor oftest med noe naturlig og lett på leppene så jeg slipper å tenke på at jeg må passe på leppene mine og se meg i speilet hvert tiende minutt.

Fremgangsmåte til nyttårssminken

Hvordan legger du sminken?

- Før jeg begynner å sminke meg, sørger jeg for at huden er ren. Jeg renser huden derfor godt og bruker en god fuktighetsgivende krem før jeg sminker meg.

- Går jeg for den smokey looken, starter jeg alltid med øyne først – da slipper jeg å være så forsiktig med påføring av øyenskyggene og på den måten sparer jeg masse tid.

- Jeg starter med å påføre en god øyenskygge primer på hele øyelokket, og former deretter bryna så de er klare. Jeg starter med en baseøyenskygge som er litt mørkere enn min egen hudtone, og legger den over hele øyelokket. Så tar jeg en litt mørkere bruntonet øyenskygge lett i globalen og duser den godt ut.

- Dette er fargen som sørger for at det ikke blir noen harde linjer i øyenskyggen. Deretter legger jeg en sterk farge, hvis jeg ønsker en litt mer festlig look, som for eksempel lilla i ytterkant av øyet og jobber den innover mot midten av øyeeplet og forsiktig i globalen.

- Jeg avslutter alltid med den mørkeste fargen, som da enten er sort eller mørkebrun. Den påfører jeg forsiktig med en middels stor blending-kost i globalen og langs nedre vippekant. Deretter på med falske vipper, eyeliner og maskara.

- Så er det huden sin tur, og jeg starter med å påføre en god primer som gir både fuktighet og holdbarhet. Deretter bruker jeg en nøytraliserende krem under øynene hvis jeg har sovet dårlig kvelden før eller har noen urenheter som må dekkes til. Deretter påfører jeg foundation med en kompakt foundationkost over hele ansiktet og halsen, og setter den med et pudder.

- Jeg markerer kinnene ved å legge en mild bronzer med en kontureringskost. Deretter highlighter jeg høydepunkter som kinnbein, nese, hake og amorbuen. Når jeg velger å gå for noe naturlig på leppene, så går jeg vanligvis for en litt frisk rouge for å få litt ekstra farge i huden.

Hvordan ordner du deg på håret?

- Jeg har krøllete hår og går derfor oftest med mine egne krøller til slike anledninger ettersom det ser veldig festlig ut, uten å kreve for mye tid eller effort.

Vannfast maskara og glitter i små mengder

Har du et godt sminketips for å sørge for at sminken holder seg hele nyttårsnatten?

- Bruk en god primer, både på huden og på øyelokket før du påfører foundation og øyeskygger. Bruk også litt mer foundation enn det du vanligvis bruker.

- Påfør gjerne foundation med en beauty blender og gå over med et fikserende pudder sminken det holder seg ekstra lenge. Har du sensitive øyne som ikke tåler så mye vind og vær, kan det være lurt med en vannfast maskara som holder seg utendørs mens rakettene sendes opp.

Hvordan ville du tilført glitter i nyttårssminken?

- Jeg syns det er kjempepent å bruke litt glitter på øyelokket, og gjerne som en eyeliner. Enten ved at jeg tegner en lett linje med glitter over eyelineren eller at jeg blander glitterkorn inn i selve eyelineren.

- Jeg elsker glitter, men i små mengder.

Viktigheten av en god base

Anbefaler du å fokusere på øyne eller lepper på nyttårsaften?

- Personlig så er jeg veldig glad i å definere blikket og fremheve øynene. Jeg syns det er penere og mer praktisk å fokusere på øynene fremfor leppene. Da slipper jeg også å bruke en mørk farge på leppene som mest sannsynlig vil smitte av på glasset eller andre steder. 

Har du et skjønnhetstriks du alltid benytter deg av til en spesiell festkveld som nyttårsaften?

- For meg har base veldig mye å si. Om basen din ser bra ut, så vil den løfte resten av looken også. For at basen skal holde seg under en så spesiell festkveld som nyttårsaften er, burde du sørge for at både primeren og foundationen du bruker er av typen "long lasting"-produkter. Dette fordi produkter med lang holdbarhet som regel også tåler litt regndråper, snø og vind.

SMOKEY EYES: En fargefull smokey eye, sammen med store, naturlige krøller er en av signaturlookene til makeupartisten og skjønnhetsbloggeren Gilan Sharafani.
SMOKEY EYES: En fargefull smokey eye, sammen med store, naturlige krøller er en av signaturlookene til makeupartisten og skjønnhetsbloggeren Gilan Sharafani. Foto: FOTO: Gilan Sharafani

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning