Solpudder

Slik skal du bruke solpudder

Her er tipsene du trenger for et perfekt resultat!

FOR MYE AV DET GODE: Til og med kjendisene bommer på solpudderet fra tid til annen, noe Catherine Zeta Jones er et godt eksempel på!
FOR MYE AV DET GODE: Til og med kjendisene bommer på solpudderet fra tid til annen, noe Catherine Zeta Jones er et godt eksempel på! Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

- Solpudder har vært dominerende i sminkebildet lenge. Noen elsker det mer enn andre, og noen kan elske det litt for mye – noe som kan synes på lang avstand, konstaterer makeupartist Sølvi Strifeldt.

Og det er jo nettopp det som er problemet; mange norske jenter har en tendens til å bli litt for ivrige med sminkekosten når de bruker solpudder.

De vet rett og slett ikke hvordan de skal bruke sminkeproduktet.

For det er nemlig ikke meningen at du skal dekke hele ansiktet med solpudder, produktet skal brukes med måte!

Ulike påføringsmetoder

Solpudder er et pudder med litt farge og eventuelt litt skimmer som skal få deg til å se frisk og «solkysset» ut, forteller makeupartisk Jeanette Gjerde Olsen.

PÅFØRINGSMETODER: Makeupartist Sølvi Strifeldt tipser om at man kan legge solpudder enten som et 3-tall eller en C langs ytterkanten av ansiktet.
PÅFØRINGSMETODER: Makeupartist Sølvi Strifeldt tipser om at man kan legge solpudder enten som et 3-tall eller en C langs ytterkanten av ansiktet. Foto: ILLUSTRASJON: Thinkstock

Produktet skal legges til slutt, etter at du har lagt en perfekt foundation og concealer.

- Du skal bruke solpudder for å få en naturlig og fresh look. Det skal se ut som om du har vært i solen og fått en naturlig, frisk glød, sier Gjerde Olsen.

For å få til det, mener hun at du skal legge produktet på de høyeste områdene på ansiktet, altså der hvor solen ville truffet først.

- Det vil si på panne, kinnbein og nese, forklarer Gjerde Olsen.

Strifeldt mener derimot at du  vil se solbrent ut når du legger solpudder på disse områdene, og at det også kan være med på å flate ut ansiktet ditt og gjøre det bredere.

Hun mener at du heller bør dra nytte av solpudderets skyggevirkning i ansiktet.

- Legg det på siden av ansiktet for å smalne inn og lage en 3D-effekt, forklarer hun, og fortsetter:

- Du kan lage et 3-tall som går fra pannene og ned tinningen, inn under kinnbeina, og videre ned mot underkjeven og frem mot haken.

Eventuelt kan du legge solpudderet som en slak C, som går fra pannen, ned langs tinningen og ut til kjeven.

Husk at det også kan være lurt å balansere ansiktet med resten av kroppen.

- Legg gjerne litt på hals og bryst også hvis du går med klær som viser hud her, tipser Gjerde Olsen.

Brukes med måte

Du skal likevel passe på at du ikke overdriver bruken.

FOR MARKANT: Det skal ikke se ut som du har på deg solpudder, du skal se naturlig solkysset ut - noe som Lindsay Lohan tydeligvis ikke har fått med seg.
FOR MARKANT: Det skal ikke se ut som du har på deg solpudder, du skal se naturlig solkysset ut - noe som Lindsay Lohan tydeligvis ikke har fått med seg. Foto: FOTO: Getty Images

- Det er viktig at du ikke påfører for mye, da vil du ende opp med å se «skitten» ut, sier Gjerde Olsen.

Hun mener at du ikke kan sammenligne solpudder med produkter du eventuelt bruker til konturering.

- Du kan skulpturere ansiktet litt, men solpudderet skal først og fremst brukes for å få en fin varme i ansiktet, påpeker Gjerde Olsen.

Strifeldt er het enig:

- Det beste er å jobbe så lite at du ikke får den synlige kontureringen – da har du gått «overboard».

Og det er nettopp her mange feiler; man ser ikke at man har tatt på noe produkt, ender i fella og tar på enda mer, før man blender. For så å ta på enda mer.

Gjerde Olsen oppfordrer deg derfor til alltid å sjekke sminken din i dagslys – lyset på badet kan nemlig lure deg.

- Selv det du ikke ser har en effekt, understreker Strifeldt, og fortsetter:

- Mange tenker konturering og vil ha drastisk effekt. Da er solpudder feil å bruke.

Hun påpeker dessuten at jo brunere du er i huden, desto mer maskulin virker du – det er det nok ikke mange som vet!

Artikkelen fortsetter under bildet.

SOLPUDDER I ULIKE PRISKLASSER: 1. L'Oréal Glam Bronze La Terra, kr 199. 2. Dior Diorskin Nude Tan Light Healthy Glow Powder, kr 490. 3. Maybelline Dream Triple Bronzing Powder, kr 109. 4.BareMinerals Ready Bronzer The Skinny Dip, kr 419. 5. Giorgio Armani Sun Fabric, kr 400. 6. Yves Saint Laurent Terre de Soleil, kr 385. 7. Isadora Giant Teracotta Matte Tan, kr 205. 8. Estée Lauder Bronze Goddess Powder Bronzer, kr 350.
SOLPUDDER I ULIKE PRISKLASSER: 1. L'Oréal Glam Bronze La Terra, kr 199. 2. Dior Diorskin Nude Tan Light Healthy Glow Powder, kr 490. 3. Maybelline Dream Triple Bronzing Powder, kr 109. 4.BareMinerals Ready Bronzer The Skinny Dip, kr 419. 5. Giorgio Armani Sun Fabric, kr 400. 6. Yves Saint Laurent Terre de Soleil, kr 385. 7. Isadora Giant Teracotta Matte Tan, kr 205. 8. Estée Lauder Bronze Goddess Powder Bronzer, kr 350. Foto: FOTO: produsenten

Velg farge med omhu

- Pass på at du kjøper et solpudder som er beregnet på dine farger, råder Gjerde Olsen.

Solpudder finnes nemlig i mange ulike fargevariasjoner, og varierer fra lyse til mørkere toner. Noen er beige, sandfarget eller brune, mens andre har mer rødlige eller rosa toner. Du får også de som har et hint av oransje og gult, men også de med kaldere toner som blått og grått.

Her gjelder det med andre ord å holde tunga rett i munnen når du skal velge farge.

- Gå for et lysere solpudder enn du kanskje ville gjort. Velg en dus farge som virker behagelig mot din egen hud, tipser Strifeldt.

- Myke, nøytrale farger er bedre enn farger med for mye gull, bronse eller oransje i – i hvert fall til du får en dyp solbrun kropp, legger hun til.

Du bør med andre ord gå for en lysere farge nå på våren, og heller velge en litt mørkere variant senere på sommeren når du har fått litt farge på både ansikt og kropp.

Uansett hvilken farge du har på huden, skal et solpudder alltid se friskt ut, og ikke skittent. Unngå derfor solpudder med altfor mye skimmer, da dette faktisk kan få deg til å se skitten ut.

- Gå for et solpudder med bittelitt skimmer. Null skimmer er bedre enn for mye. Bruk heller en highlighter på kinnbenet og øyelokket til slutt for mer glød, råder Strifeldt.

Hun har et fint triks du kan bruke når du skal kjøpe seg nytt solpudder

- Hold fargen du ønsker å kjøpe opp mot ansiktet, og se om den virker ren og ungdommelig mot huden din. Gjør den det, kan du trygt gå for den, forteller Strifeldt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning