Strobing

Du kan ende opp som en svett diskokule

Men gjør du strobing riktig, blir du rett og slett nydelig.

STROBING: For en glødende og fresh hud, er sminketrenden "strobing" perfekt. Her sett på modellene Gigi Hadid og Kendall Jenner.
STROBING: For en glødende og fresh hud, er sminketrenden "strobing" perfekt. Her sett på modellene Gigi Hadid og Kendall Jenner. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Kim Kardashian ble raskt det mest kjente ansiktet for makeuptrenden konturering, metoden der du bruker skygger i ulike toner for å fremheve ansiktstrekk.

Nå derimot, er det en annen sminketrend som er i ferd med å ta over; såkalt strobing.

Her handler det fremdeles om å fremheve trekk og forme ansiktet, men forskjellen fra konturering er at du istedenfor å bruke skygger, bruker highlighter, eller lysreflekterende produkter, som gir ansiktet en frisk og naturlig glød.

Du kan bruke highlighter både i krem-eller pudderform.

Søtt fremfor strengt

Makeupartist Karoline B. Dale syns at dette er en fresh look som virkelig får huden til å gløde.

- Jeg syns dette er en look som gir et litt mer pent og søtt utrykk, og ikke et fullt så strengt og markert utrykk som konturering av og til kan gi, sier Dale til Klikk Mote.

Ingrid Presttun Eide, daglig leder og faglærer ved Art Complexion Makeup Skole, er enig.

- Etter mye og ekstrem konturering på sosiale medier, er det fint å se at strobing overtar siden det gjerne gir et litt mer naturlig resultat.

Hun forteller at det som får trenden til å skille seg mest ut fra andre, er at teknikkene har blitt tatt til det ekstreme, og produktene er påført i tykke lag med mye dekk.

- En makeupartist jobber i tynnere lag for å beholde hudfølelsen, og tenker gjerne litt igjennom hvor og hvorfor produktet plasseres ut i fra ansiktsformen til modellen, sier Eide videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STROBING: -Etter mye og ekstrem konturering på sosiale medier, er det fint å se at strobing overtar, siden det gjerne gir et litt mer naturlig resultat, sier Ingrid Presttun Eide, daglig leder og faglærer ved Art Complexion Makeup Skole. Her sett på modell Jourdan Dunn.
STROBING: -Etter mye og ekstrem konturering på sosiale medier, er det fint å se at strobing overtar, siden det gjerne gir et litt mer naturlig resultat, sier Ingrid Presttun Eide, daglig leder og faglærer ved Art Complexion Makeup Skole. Her sett på modell Jourdan Dunn. Foto: FOTO: Getty Images

Unngå å se svett ut

Når man "strober" skal du derimot påføre highlighteren igjen og igjen på samme punkt til du oppnår en skikkelig synlig glød. Det er kanskje dette som gjør at du må øve deg noen ganger før resultatet blir perfekt.

Og, trenden er ikke for alle.

- Du må først og fremst se på ansiktsformen din. Highlighting betyr at du fremhever noe i ansiktet ditt. Har du høye kinnben fra før av, kommer highlighting til å fremheve de enda mer, og få de til å se groteske ut, sier Anna Edvardsen, makeupartist og innehaver av bloggen Annasmakeupworld.com.

Har du stor avstand mellom bryn og øyne, må du være forsiktig med å skape enda mer rom. Og har du fet hud fra før av, bør du unngå å highlighte de utsatte områdene i T-sonen.

- De kommer til å skinne av seg selv uansett. Det er en fin linje mellom "glowy-dewey"-look og det å se ut som en diskokule, sier Edvardsen.

Har du mye urenheter eller linjer i huden, trenger du heller ikke higlighte disse.

- Legg produktet der huden er glatt, tipser Eide.

Dale tror at det er viktig å ikke sette noen fasit på hva som er rett og galt for kvinner, men understreker at denne trenden nok kan fungere bedre på enkelte og er enig med Eide.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PRODUKTER TIL STROBING (f.v.): MAC Strobe Cream, kr 300. Urban Decay Naked Illuminated Shimmering Powder for Face and Body, kr 245. NYX Born to Glow Liquid Illuminator, kr 90. Nars Cosmetics The Multiple i fargen South Beach, 366 kr hos Hqhair.com. Guerlain Les Météorites, kr 479 hos Douglas.no.
PRODUKTER TIL STROBING (f.v.): MAC Strobe Cream, kr 300. Urban Decay Naked Illuminated Shimmering Powder for Face and Body, kr 245. NYX Born to Glow Liquid Illuminator, kr 90. Nars Cosmetics The Multiple i fargen South Beach, 366 kr hos Hqhair.com. Guerlain Les Météorites, kr 479 hos Douglas.no. Foto: FOTO: Produsenten

Sliter du med oljete hud, bør du også passe litt mer på.

- Det skal ikke så mye til før du går fra å se fresht og fint ut til at det ser ut som du bare er veldig svett. Men her er det bare å prøve seg frem, sier Dale.

Makeupartisten advarer også mot å legge for mye highlighting over leppene og under nesen siden du da kan se "snufsete" ut.

- DU bør heller ikke legge shimmeret under øynene siden dette kan fremheve poser og linjer. Du kan også få en uheldig effekt av å ta for mye under bryn dersom du har litt tunge øyelokk. Da kan de fort se enda tyngre ut, sier Dale.

Riktig utstyr

For å legge den perfekte strobingen bør du ifølge Eide starte med en godt fuktet hud, og gjerne bruke kremprodukter for å få den duggfriske looken.

- Gode koster i ulike størrelser er fint å bruke for å legge produktet riktig. Bruk en større kost på kinnben og en mindre på for eksempel neserygg og amorbue, tipser hun.

Dale foretrekker å bruke ulike typer koster når hun sminker, mens andre foretrekker å jobbe med fingrene.

- Jeg anbefaler å finne en litt fluffy, men ikke så altfor stor kost til å legge shimmeret med, slik at man har bedre kontroll på hvor man plasserer det. Store pudderkoster er lite gunstig å bruke til slikt, sier hun og fortsetter:

- Jeg jobber med fingrene når jeg bruker en illuminator,en slags krem med mye shimmer i. Den dytter jeg forsiktig på med fingrene hvor jeg ønsker å ha den, og jeg drar minst mulig. Det må jobbes litt med fingrene for at man skal klare å få det jevnt, sier Dale.

Sminketips til resten av ansiktet

- Eide foreslår å prøve noen matte, friske røde lepper kombinert med vinget eyeliner og buede vipper.

- Dale syns at looken er penest med litt nøytrale og naturlige øyne, og ikke med for mye øyesminke. Da kan det fort bli litt for mye av det gode.

- Edvardsen vil helst kombinere den glødende looken med en frisk og fin blush, og gjerne en rosafarge. Ellers fungerer også en sterk farge på leppene, enten en dyp, mørk lillatonet farge, eller en skikkelig knallrød.

- Vil du absolutt legge litt kontur i tillegg, bør du gå for en litt kald tone, og ikke varme solpudderfarger.

Se YouTube-videoen under som et eksempel på hvordan strobing kan gjøres selv om huden ikke er sommerbrun.

https://www.youtube.com/watch?v=l6py7tnGI3E

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning