Hvordan sminke seg om vinteren

- Godta at du ikke er like brun på vinteren som på sommeren

Her er de beste sminketipsene for blek vinterhud.

VINTERBLEK HUD: Skuespiller Emma Stone har en ganske lys hud, og vet godt hvordan den bør sminkes for et naturlig resultat.
VINTERBLEK HUD: Skuespiller Emma Stone har en ganske lys hud, og vet godt hvordan den bør sminkes for et naturlig resultat. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

- Det viktige er å forstå at du ikke er like brun på vinteren som du er på sommeren, og godta det, sier makeupartist Karoline B. Dale.

For selv om vi kan føle oss grå, gusten og skikkelig trøtt i trynet om vinteren, hjelper det på ingen måte å kjøre på med selvbruningskrem og solarium.

- Det er helt naturlig å være blek om vinteren, men det er mye du kan gjøre for å få en vakker glød likevel, sier Dale.

Bland lys og mørk foundation

Dale anbefaler deg å alltid ha en litt mørkere og en litt lysere foundation stående slik at du kan blande de sammen til alle årstidene.

- Da kan du blande dem sammen til en mørkere farge om sommeren, og så til en lysere farge om vinteren, tipser hun.

Unni Major, makeupartist og fagansvarlig hos kosmetikkleverandøren Cosmedic, råder deg til først og fremst å være påpasselig med at huden er godt fuktet først.

- Spesielt lys, vinterblek hud kan fort se tørr og gusten ut. Og når huden er ekstra lys, bør du også være nøye med å få riktig tone på concealer og foundation, siden skiller og ujevnheter synes bedre. Ikke prøv å gjøre huden brunere med foundation, sier Major.

Riktig sminke på blek vinterhud

Her er makeupartistenes beste tips:

- Når huden er ekstra tørr, gjør du lurt i å gå over til en flytende foundation med kremet konsistens. Dette gir også en fin glød.

- Bruk en concealer som er så lik din hudtone som mulig, jevn godt ut rundt kanter, så påfører du foundation.

- En frisk og rosa blush på kinnene ser utrolig fint ut på en litt blekere hud.

- Kombiner gjerne dette med en lett highlighter for å få enda litt mer glød i huden. Men alt med måte!

- Pass på: Det hjelper ikke med masse solpudder for å se brunere ut. Dette kan se oransje ut i dagslys.

- Match fargen du har på hals og bryst, og jevn ut fargen i ansiktet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HVORDAN SMINKE SEG OM VINTEREN: De aller fleste har lysere hud om vinteren enn ellers i året, noe som resulterer i at man også bør sminke seg annerledes. Dita von Teese og Amanda Seyfried vet hvordan!
HVORDAN SMINKE SEG OM VINTEREN: De aller fleste har lysere hud om vinteren enn ellers i året, noe som resulterer i at man også bør sminke seg annerledes. Dita von Teese og Amanda Seyfried vet hvordan! Foto: FOTO: Getty Images

Styr unna sminketabben

Norske jenter elsker solpudder. Dette faller ikke i god jord hos makeupartistene.

- Solpudder er nåtidens brunkrem! Min personlige mening er at lys hud sjeldent kler solpudder, sier Major.

Hun mener at det fort kan se flekkete, for mørkt og helt unaturlig ut.

- Du skal ikke undervurdere hvor mye glød en blush kan gi. Vil du bruke solpudder må du i alle fall huske på å legge litt om gangen, og duse det godt ut. Og for all del ikke glemme halsen, sier makeupartisten.

Dale forteller at hun selv bruker lite solpudder uansett årstid.

- Det kan funke greit om sommeren for å bare få en lett glød, men om vinteren kan det fort se oransje ut når huden allerede er så lys i utgangspunktet, sier hun.

Også Dale anbefaler i stedet en frisk blush i kinnene, og eventuelt påføre en lett konturering for å forme ansiktet litt mer.

- Men dette er så klart smak og behag. Du må hovedsaklig huske på at sminken ser helt annerledes ut i dagslys enn inne på badet, advarer hun.

Hudpleie er likevel grunnlaget

Du kan virkelig freshe opp ansiktet om du sminker deg riktig, men det kan sjelden bli optimalt dersom du ikke starter med selve grunnlaget; riktig hudpleie.

Hudterapeut Silje Menzies forteller at peeling og fuktighet er de viktigste stikkordene for god ansiktspleie på vinterstid.

- Når du peeler huden etter rens, kvitter du deg med gamle, døde hudceller som ligger igjen på overflaten etter sommeren, sier hun.

Hudterapeuten anbefaler at du peeler huden to ganger i uken om vinteren for å beholde en sunn glød.

Da er det samtidig viktig å gi godt med fukt på huden som fort blir tørr i kald luft.

- Bruk en god dagkrem med solfaktor i, selv om det er vinter. Så kan du ha en litt fetere krem som du bruker på kvelden. Dessuten kan du godt bruke et skjerf som du "gjemmer" ansiktet litt i for ekstra beskyttelse når du går ute, sier Menzies.

Huden blir gjerne ekstra rød i vinterluften, da er det ikke dumt å bruke en beskyttende kuldekrem.

- Vinterkremen bør inneholde litt mer oljer enn sommerkremen, og du skal ikke være så redd for mineraloljer. Er du plaget med kviser og akne, handler det mye om å beskytte huden innenifra, med for eksempel Omega3, anbefaler hun.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning