Test av ansiktskrem

Kremen til 50 kroner er like god som den til 1200 kroner

Det viser vår tekniske test av åtte ansiktskremer.

Foto: FOTO: Egil Nordlien, HM Foto
Publisert Oppdatert

Om testen:

Vi har testet åtte ansiktskremer som er ment for å gi fuktighet til en normal hud; to du får kjøpt på parfymeri, to er fra apotek, to fra hudklinikk og to fra dagligvarebutikk.

I vurderingen er det lagt vekt på fuktgivende stoffer, da dette er utgangspunktet for testen. Det er lagt vekt på mengde/antall fuktbindere og om det evt. er sunne og gode fettstoffer som hindrer fordamping av vann fra huden. 

Kremene er evaluert av Anita Anker Eng, foredragsholder i kosmetisk kjemi og dermatologi - hun har gitt terningkast en til seks. 

I tillegg ser vi etter andre generelle gode ingredienser i produktet, som hever produktets helhetlige vurdering. Da det ikke er oppført konsentrasjoner av de ulike ingrediensene på forpakningen, er det kun tatt utgangspunkt i hvor i ingredienslisten stoffet er plassert (høyt opp i listen kan indikere at det er mer av stoffet).

Det er ikke lagt vekt på hvilke konserveringsmidler som er brukt, da dette ikke er relevant for om det er et godt fuktgivende produkt eller ikke.

Noen av produktene inneholder parfymestoffer og petrolatum/mineralolje/paraffinum liq., og dette kan være med på å trekke ned helhetsvurderingen av produktet.

Kremene ble også blindtestet på lukt, farge og konsistens av Kristin Edvardsen og Silje Golf, reportere for Klikk Mote, og Ane Solstad Sønnesyn, reporter for Klikk Bolig. De fylte ut et tilbakemeldingsskjema med utfyllende kommentarer og ga terningkast 1-6.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning