Hvordan legge highlighter

Denne gløden får du på under ett minutt

Men det er ett sted du ikke bør unngå å legge highlighteren.

Publisert Oppdatert

Sommertid og lange, lyse netter. Det er tid for litt ekstra glød i huden. Da er en liten runde med highlighteren gull verdt. Bokstavelig talt!

- En highlighter er kjempefin å bruke for å fremheve og markere ansiktstrekkene. Highlighter gir ansiktet et løft og huden ekstra glød, sier makeupartist i Oslo, Tone Aleksandersen.

Highlighteren bør være to-tre nyanser lysere enn hudtonen.

Her legger du highlight

Påfør highlighter på de punktene i ansiktet som du vil fremheve.

- Du skal higlighte ansiktets naturlige høyder, slik som på kinnbeinet og litt ut mot tinningen. Innerst i øyekroken er også fint. På brynbeinet, rett under det høyeste punktet på øyebrynet. På amorbuen. På nesebeinet, men unngå skimmer her. Og på kragebeinet, sier Aleksandersen.

- En lys highlighter som plasseres for eksempel på kinnben, vil skape en illusjon om at kinnebenet er høyere enn det egentlig er. I tillegg vil det duse skimmeret eller de lysreflekterende produktene gjøre at huden ser naturlig sunn og frisk ut, forklarer hun.

Hun råder om å ikke overdrive.

- Da ser du rett og slett bare svett ut, eller ender opp som en vandrende discokule.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HER LEGGER DU HIGHLIGHT: Ser du hvilken glød hun har? ILLUSTRASJONSFOTO: Getty Images
HER LEGGER DU HIGHLIGHT: Ser du hvilken glød hun har? ILLUSTRASJONSFOTO: Getty Images

Her legger du ikke highlight

Det er også visse steder du bør være forsiktig med kosten.

- Ikke legg highlighter under øynene, råder makeupartist Erica Poppe.

Å ha glinsende og for lys sminke under øynene vil ikke se bra ut hverken på bilder eller ute i solen.

- Og når du legger highlight på nesen bør du være forsiktig. Det er fort gjort å ut som en "golden Rudolf", påpeker hun.

- Legger du highlighter overalt i hele ansiktet vil du miste konturen. Bruk gjerne en lysere concealer som passer din hudtone og hudtype der du ikke "får lov" til å legge highlighteren.

Børste til highlighter

- I videoen har jeg brukt en duo-fiberbørste. Denne børsten påfører highlighteren perfekt og polerer overflaten, så produktet sitter tettere til huden. Da ser du heller ikke for puddret ut, sier makeupartist Erica Poppe.

En slik flat, rund børste kan brukes til å påføre og blande alle formler og farger – flytende, kremet, pudder eller pigment.

Det er en perfekt børste for å legge myke lag eller lage konturer.

Flytende, krem eller pudder

Det bugner av highlightere i parfymeriene, og det har nesten blitt en trend. Alle vil vel ha en frisk glød, spesielt på sommeren?

Det finnes både flytende highlighter, kremform og pudderform, men hva er forskjellen?

- Flytende og krem ser våtere ut, og legger seg tett med huden. De flyter heller ikke utover huden som noen pudder-highlighter kan gjøre, forklarer Poppe.

Denne konsistensen er også bedre for deg som har tørr hud.

- Pudder-highlighter er fine fordi de er lette, og med riktig bøste og en fuktspray på børsten får du et jevnt og fint resultat som ikke flyter over huden eller ser tørt ut, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning