De fleste vil føle seg freshe og fine på ferie selv om du bare skal slappe av og kose deg, så hvorfor ikke få det meste unnagjort før du reiser?

- Når du skal ut og reise til solrike steder er det noen forberedelser som er greit å gjøre i forkant. Alt fra peeling til pedikyr og farging av vipper kan være deilig å ha unnagjort før du setter deg på flyet. Forberedelsene du gjør hjemme kan absolutt bidra til at du føler deg mer vel på ferie.

Det sier Kjersti Mikkelborg, hud- og kroppsterapeut og grunnlegger av hud- og skjønnhetsklinikken Spaspa.

Sølvi Strifeldt, en av Norges mest anerkjente makeupartister, stemmer i.

- Mitt beste tips til å gjøre kroppen sommerklar er å kvitte seg med alle døde hudceller før du går ut i solen. Dette for å unngå skjolder, og for at solen skal nå de friske cellene som kan ligge skjult under et lag med tørre og gamle hudceller, sier hun.

Mikkelborgs må-ha i toalettvesken på ferie er uten tvil en pleiende fuktmaske.

- Etter en lang dag på stranden er det perfekt å la huden bade i fukt. Smør gjerne på masken og la den virke over natten, så fremst du vet at huden tåler det, sier hun.

Bli ferieklar og kvitt nuppete bikinilinje, solbrenthet og sprukne føtter på 1, 2, 3! Her gir vi deg nemlig oppskriften på hvordan du blir fresh og ferieklar:

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!