Sminke nesen smalere

Ser du hva som er galt her?

Vi viser deg hvordan du egentlig bør sminke nesen smalere.

NEI, NEI, NEI: Her har nok Nicki Minaj gått på en liten smell.. Det er ikke sånn du skal sminke nesen smalere! Få tipsene til hvordan i saken under.
NEI, NEI, NEI: Her har nok Nicki Minaj gått på en liten smell.. Det er ikke sånn du skal sminke nesen smalere! Få tipsene til hvordan i saken under. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Sminken du trenger

Anna Edvardsen foreslår:

  • Riktig farge på foundation til hele ansiktet.
  • En foundation i to toner mørkere som du skal forme nesen med.
  • En litt lysere foundation, eller en lys concealer som du skal bruke på neseryggen.
  • En lysreflekterende highlighter til kveldsbruk.
  • Solpudder.

Det er utrolig hvor mye du kan forme og fremheve de ulike ansiktstrekkene dine med riktig teknikk og gode produkter.

Og er det én ting mange av oss ønsker å lære, er det å sminke nesen smalere og mer nett.

Lærer du deg trikset er det, bokstavelig talt, en smal sak.

Smink hele ansiktet først

Tina Emilie Trippestad, makeupartist ved Beauty Spa Klinikk, råder deg til å alltid starte med å skape et godt utgangspunkt.

Da må du legge en grunnleggende makeup i ansiktet ditt.

-Etter fuktighetskrem, legger du en primer for å gi makeupen en godt feste, og for å skjule store porer. Bruk en god concealer om du har noen urenheter, pigmenteringer eller rødhet du ønsker å dekke over, sier Trippestad.

Makeupartisten tipser om at du kan spraye over en fikseringsspray på hele ansiktet etter at du har lagt grunnsminken.

- Da vil makeupen holde hele dagen, sier hun.

Utstyret og produktene du behøver

Trippestad forteller at du først må investere i riktige produkter før du begynner neseformingen.

- Du trenger et mørkt og et lyst produkt for å skulpturere nesen. Det finnes egne kontureringsprodukter, enten i krem eller pudderform, sier hun og legger til:

- Men det holder i massevis med et solpudder og en lys øyenskygge, om du vil prøve deg frem litt før du kjøper produkter spesielt for dette.

Ifølge makeupartisten vil du også trenge en litt mindre kost til å påføre produktene med, og en større kost til å duse ut overgangene.

Anna Edvardsen, makeupartist og innehaver av bloggen Annasmakeupworld.com, forteller at det er flere knep du kan ta i bruk for å skape en illusjon av en smalere nese.

- Først og fremst trenger du flere fargenyanser på produktene dine. Her handler det om å forme og skulpturere ansiktet, og lage en kontur, sier hun.

Slik gjør du

Nå kan du sette i gang med selve formingen av nesen.

Her er Trippestads og Edvardsens steg for steg-tips:

1. Start med mørkeste produkt: enten mørk foundation eller mørkt solpudder:

Etter at du har påført din vanlige foundation i ansiktet, tar du den mørkere foundation eller ditt mørke pudder og begynner med å legge denne med mellomstor kost i øyekroken.

"Trekk" det mørke produktet med deg i en rett linje på hver side av neseryggen, altså helt inntil neseryggen med mellomstor kost, og vær nøyaktig.

Trekk den mørke linjen helt ned til endes ved nesevingen, altså på siden av neseborene.

Nå har du visuelt dratt sidene av nesen nærmere hverandre.

Har du skjev nese så sørg for at linjene er helt rette, på denne måten vil det gi illusjon av at nesen din også er det.

Om du også ønsker en kortere nese, kan du forsiktig skyggelegge med det mørke produktet på nesetippen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GJØR SLIK: Begynn med å lage en lys stripe langs neseryggen. Legg stripen med smal kost. Trekk stripen fra midten mellom øynene og helt ned til nesetippen. Fortsett med å legge en mørk farge fra øyekroken, trekk den nedover tett inntil nesebenet og avslutt ved nesevingen ved siden av neseboret. Dus den lyse og mørken fargen i hverandre med en større kost slik at overgangen blir myk og jevn.
GJØR SLIK: Begynn med å lage en lys stripe langs neseryggen. Legg stripen med smal kost. Trekk stripen fra midten mellom øynene og helt ned til nesetippen. Fortsett med å legge en mørk farge fra øyekroken, trekk den nedover tett inntil nesebenet og avslutt ved nesevingen ved siden av neseboret. Dus den lyse og mørken fargen i hverandre med en større kost slik at overgangen blir myk og jevn. Foto: FOTO: Linn M. Rognø MAKEUP: Silje Menzies, tidligere sellout ambassadør for blant annet Guerlain hos EMH, distributør av kosmetikk og parfyme.

2. Fortsett med lyseste produkt: enten en lys foundation, et lyst pudder, en lys concealer eller en highlighter:

Legg det lyseste produktet over selve neseryggen. Her er det viktig at lysstripen er helt rett og at den ikke begynner for langt oppe. Den lyse stripen skal starte rett etter det øverste "søkket" på nesa, rett mellom øyekrokene. Tenk deg der hvor briller sitter på deg.

Trekk lysstripen nedover langs ryggen, ikke stopp før du er helt fremme på nesetippen med fargen. Nesen din vil virke kortere hvis du stopper litt før tippen.

Jobb den lyse stripen inn med resten av din sminke slik at den ser naturlig ut og ikke har skarpe synlige kanter. Du trenger en stor kost for å duse ut overgangen mellom den lyse stripen på neseryggen og den mørke stripen langs siden av neseryggen.

Legg gjerne highlighter opppå lysstripen for å fremheve, men dette passer best på kveldstid da det fort kan bli litt mye på dagtid.

Gigatabben du må unngå

Begge ekspertene advarer om at hvis den mørke stripen på hver side av neseryggen, langs nesebenet, er det minste ujevn og skjev, vil hele nesen se skjev ut.

Så her må du være nøyaktig og stødig på hånden.

- Husk at det skal lite til før resultatet er synlig. Prøv å se deg selv fra siden i speilet, her må den mørke linjen være godt duset ut, sier Edvardsen.

I tillegg er det en annen tabbe som de fleste av oss kan begå:

SLIK SKAL DET GJØRES: Kim Kardashian er en mester på konturering og på å skulpturere nese og kinnben.
SLIK SKAL DET GJØRES: Kim Kardashian er en mester på konturering og på å skulpturere nese og kinnben. Foto: FOTO: Stella Pictures

- For oransje eller mørk foundation eller for mye solpudder på den mørke linjen. Her er Britney Spears et eksempel. Hennes makeupartister må konstant forme nesen hennes, og det er ikke alltid det går like bra, sier Edvardsen.

Trippestad ber deg være forsiktig med shimmer-produkter:

FORM ANSIKTET: Her ser du hvordan du skal legge skygge og highlight på nesen. Mørk farge fra øyekrok og nedover langs siden av nesebenet, og den lyseste skyggen på selve neseryggen. Du kan også konturere resten av ansiktet, som vist på bildet.
FORM ANSIKTET: Her ser du hvordan du skal legge skygge og highlight på nesen. Mørk farge fra øyekrok og nedover langs siden av nesebenet, og den lyseste skyggen på selve neseryggen. Du kan også konturere resten av ansiktet, som vist på bildet. Foto: FOTO: Corinne Alice Skau / wickedHOUSE

- En highlighter er ikke det samme som et produkt med mye glitter eller shimmer i. Så prøv å unngå dette.

- Vær veldig nøye med å duse ut overgangene, ta en ekstra kikk i speilet i dagslys, det vil raskt avsløre om du trenger å gjøre noen justeringer, tipser hun.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning