Snåle skjønnhetstips

Gnir kattesand i ansiktet

Disse sprø skjønnhetstipsene trenger du ikke å prøve.

UNGDOMSKILDEN: Har skuespillerne Sandra Bullock, Teri hatcher og Catherine Zeeta Jones funnet ungdomskilden, eller har de latt seg lure av dårlige råd?
UNGDOMSKILDEN: Har skuespillerne Sandra Bullock, Teri hatcher og Catherine Zeeta Jones funnet ungdomskilden, eller har de latt seg lure av dårlige råd? Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Legg sardiner på øynene for å redusere rynker, og gni tennene med sitron for å få et hvitere smil. Dette er noen av de tvilsomme rådene du kan komme over på internett.

I dag florerer det av kjerringråd som skal gjøre deg rynkefri, og gi deg sunn hud. Men ikke alle råd er gode råd.

Share

Populær på You Tube

Et godt eksempel på slike dårlige råd er You Tube-videoen "How to trick people into thinking you're good looking", laget av Jenna Marbles, alias Jenna Moury.

Den 23-årige amerikanske jenta er både blogger for BarstoolSports, og jobber som lettkledd danser. Hun sier selv at hun laget denne videoen som en satire av sitt eget liv.

- Jeg har ingen frykt eller skam. Folk må gjerne se meg gjøre narr av meg selv, og mitt usminkede ansikt, sier Moury i et intervju hos NECN.

Hun serverer skjønnhetsråd som å bleke alt liv ut av håret sitt, spraybrune kroppen til det maksimale, og å bruke mest mulig sminke for ligne minst mulig på seg selv.

På den første uken har videoen fått over seks millioner visninger, og Jenna Moury har blitt verdenskjendis.

Se hennes video under.

Bader i rødvin

Det er ikke bare på internett du får uvanlige skjønnhetsråd, mange Hollywood-kjendiser tyr nemlig til eksentriske metoder for å holde seg unge og vakre.

Skuespilleren Teri Hatcher, fra dramaserien Frustrerte Fruer, sverger til rødvin for å pleie huden.

I stedet for å kaste siste slumpen i rødvinsflasken, heller hun det i badevannet sitt. Ifølge henne selv skal antioxidantene gjøre huden myk og deilig.

Rachel Boardman Bø er hudpleieterapeut og gründer av Mobilspa. Hun har tro på at enkelte kjerringråd faktisk kan være gode skjønnhetstips, men presiserer at man ikke burde ta alt for god fisk.

- Å bade i rødvin tror jeg har liten, om ingen, effekt. Antioxidanter er selvfølgelig veldig bra, men det beste er nok å få det i seg gjennom mat og drikke, på den vanlige måten, forteller hun.

Vitaminer er som et orkester

Hun legger også vekt på at det er viktig å få i seg antioxidanter fra flere kilder, og ikke bare fra for eksempel blåbær. Og hun har en interessant måte å forklare dette på.

- Hvis du tenker på alle antioxidanter som et orkester, og at blåbær da er klarinetten. Så vil ikke Beethovens 9. symfoni låte riktig når bare klarinetten spiller. Det er med andre ord viktig å ha et variert kosthold for at kroppen skal dra best nytte av vitaminer og antioxidanter, sier hun.

Kattesand som peeling

Supermodellen Christie Brinkley har også et oppsiktsvekkende tips til å holde huden ung og frisk. Hun benytter seg nemlig av kattesand som peeling.

PUSSIG PEELING: Den tidligere supermodellen Christie Brinkley bruker kattesand til å exfoliere huden.
PUSSIG PEELING: Den tidligere supermodellen Christie Brinkley bruker kattesand til å exfoliere huden. Foto: Foto: Stella, Mehdi Taamallah

- Exfoliering er å skrubbe bort døde hudceller, slik at ny hud kommer fram. I dag vet vi at det er best med runde korn i peelingen, slik at man ikke skraper opp det friske hudlaget. Derfor er jeg litt skeptisk til å bruke kattesand, forteller Boardman Bø.

Rumpekrem rundt øynene

Under innspillingen av filmen Miss Undercover, ble det sagt at de brukte hemoroidekrem rundt øyneneSandra Bullock.

Rumpesalven skulle visstnok ha evnen til å dempe hovne poser rundt øynene, samt redusere rynker.

- Ja, dette har jeg vært borti tidligere, men hvor stor effekt det skal ha er jeg ikke sikker på. Men dette er nok likevel ikke den beste løsningen for slike problemer, det er ikke sunt for den tynne huden rundt øynene, sier hudpleieterapeuten.

Bedre alternativer

Disse skjønnhetstipsene ble altså ikke godkjent av Boardman Bø, men det finnes flere andre råd du kan ta i bruk, som hun vet fungerer.

Hun anbefaler både yoghurt og honning, enten som ansiktsmaske eller som ingredienser i en skrubb. Og legger vekt på at det beste er å kjøpe naturlige produkter fra helsekostbutikker.

Les også:

30 kjerringråd som virker

Fin sminke til sommerbrun hud

På tide å kaste lipglossen

Slik unngår du kviser i ferien

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning