Sminketips

Dette redder sminken din

Striper øyenskyggen din seg, eller sitter sminken din dårlig? Disse baseproduktene kan redde deg.

BASEPRODUKTER: Få en jevnere og mer holdbar makeup ved å bruke baseprodukter.
BASEPRODUKTER: Få en jevnere og mer holdbar makeup ved å bruke baseprodukter. Foto: SGP
Publisert Oppdatert

Mari Ruus

Artikkelforfatteren Mari Ruus er skjønnhetsansvarlig i Det Nye.

Hun er utdannet journalist og makeupartist, og har tidligere jobbet som journalist i VG Nett, som skjønnhetsansvarlig for minMote.no, og som digital redaksjonssjef for motestoff på Klikk Mote.

Følg Mari sin nydelige skjønnhetsblogg her.

For mange er makeupbaser et ukjent begrep, men disse smarte produktene kan gi deg et vesentlig bedre resultat når du sminker deg.

Det finnes også baser tilpasset forskjellige behov, enten du ønsker en jevnere hud, mer glød eller bare vil ha en sminke som sitter lenger.

Det er mange typer baser å velge mellom på markedet, her er en guide til de forskjellige variantene og hvordan de kan hjelpe deg.

Foundationbaser

Dette er det baseproduktet de fleste har kjennskap til , og det er også det produktet som kommer i flest varianter. Du finner baser tilpasset alle hudtyper.

Om du har fet hud og lett blir blank i ansiktet, skal du bruke en oljefri base som jobber med å holde huden matt gjennom dagen. Fet hud har gjerne grove porer, og mange av disse basene er laget for å jevne ut disse.

Har du tørr hud, fines det baser som gir ekstra næring til huden, og gjør at foundation legger seg jevnt over huden uten å flasse eller se ruglete ut på tørre områder.

Gusten og grå hud kan bruke baser som skal gi ekstra glød til huden. Og bruker du mineralfoundation finnes det også egne baser spesielt laget for disse produktene.

I tillegg til de nevnte egenskapene, skal foundationbaser skape et grunnlag på huden som gjør at foundationen sitter bedre og lengre på huden.

Dette er noe alle som bruker foundation har nytte av, uavhengig om huden har spesielle behov eller ikke.

FOUNDATIONBASE: MAC Prep + Prime Skin Base Visage (kr 210) Smashbox Photofinish Foundation Primer (kr 379), Laura Mercier Foundation Primer Oil-Free (kr 320) BareMinerals Prime Time Foundation Primer (kr 425) og Clarins Instant Smooth Perfecting Touch (kr 210). Foto: produsenten
FOUNDATIONBASE: MAC Prep + Prime Skin Base Visage (kr 210) Smashbox Photofinish Foundation Primer (kr 379), Laura Mercier Foundation Primer Oil-Free (kr 320) BareMinerals Prime Time Foundation Primer (kr 425) og Clarins Instant Smooth Perfecting Touch (kr 210). Foto: produsenten

Mascarabaser

Den siste tiden har flere og flere merker lansert egne baser til mascaraene sine. Det er mange fordeler knyttet til å bruke en mascarabase.

Om du er plaget med dryssende mascara eller gjerne skulle hatt lengre eller tykkere vipper, er en mascarabase et godt valg.

De fleste mascarabaser har som regel også en pleiende effekt på vippene, og noen typer har også tilsatt stoffer som hevder å øke veksten av vippene.

Men i bunn og grunn er en mascarabase laget for å legge en hinne over dine egne vipper, slik at de både blir lengre og tykkere når du påfører mascara over.

Noen merker selger også mascara og base i én, hvor du finner en base i den ene enden og vanlig mascara i den andre enden.

Øyenskyggebase

MASCARABSER: Dior Diorshow Maximizer Lash Plumping Serum (kr 270), L'Oréal Double Extension mascara og base (kr 175) MAC Prep+ Prime mascara base (kr 145), Lancôme Cils Booster XL (kr 275) og Shiseido The Makeup Mascara Base (ca kr 240).
MASCARABSER: Dior Diorshow Maximizer Lash Plumping Serum (kr 270), L'Oréal Double Extension mascara og base (kr 175) MAC Prep+ Prime mascara base (kr 145), Lancôme Cils Booster XL (kr 275) og Shiseido The Makeup Mascara Base (ca kr 240). Foto: Foto: produsenten

Dette er et genialt produkt som kan gjøre at selv den billigste øyenskyggen sitter godt.

En øyenskyggebase gjør at øyenskyggen ikke striper seg, at fargepigmentene kommer bedre fram og at skyggen sitter godt hele dagen.

Enkelte baser kan til og med gjøre at øyenskyggen blir vannfast når den legges på lokkene.

Du trenger bare legge et så tynt lag som mulig på lokkene før du legger øyenskygge, så dette er også et produkt som er veldig drøyt i bruk.

Nyttige hjelpemidler

En annen type base som de fleste vet om, men ikke alle får seg til å bruke, er neglelakkbase. Det er en blank lakk som legges på neglene før neglelakken, som beskytter selve neglen og gjør at lakken sitter bedre etter påføring. Det finnes også neglebaser som jevner ut ujevnheter og riller i neglen, det kalles som regel «ridge fillers.»

De som bruker leppestift, kan ha veldig god nytte av en leppebase. Den jevner ut og fjerner riller på leppene og gjør at leppestiften holder mye lengre. Dette er et fint alternativ til lipliner om man er redd for å leppetiften skal skli ut. Man får også kjøpt leppebaser som skal gi mer volum til leppene.

Det finnes også baser som skal nøytralisere hud som lett blir rød, enten man er plaget av rødme eller hudsykdommer som for eksempel rosacea.

Om man har fårr litt linjer og rynker er det flere baser på markedet som er laget for å fylle ut disse, slik at huden får en jevn overflate når du legger foundation.

Share

Les også:

Slik får du perfekt hud

Disse neglelakkene gjelder nå

BASEPRODUKTER: Urban Decay Eye Shadow Primer (kr 195), Clinique Pore Minimizer (kr 180), YSL Top Secrets Lip Re-Plumping Concentrate (kr 290), Too Faced Eye Shadow Primer (kr 249/Nelly.com) Clinique Redness Solution Primer (kr 195), Essie Base Coat (kr 149) og Estée Lauder Eye Shadow Base (kr 150)
BASEPRODUKTER: Urban Decay Eye Shadow Primer (kr 195), Clinique Pore Minimizer (kr 180), YSL Top Secrets Lip Re-Plumping Concentrate (kr 290), Too Faced Eye Shadow Primer (kr 249/Nelly.com) Clinique Redness Solution Primer (kr 195), Essie Base Coat (kr 149) og Estée Lauder Eye Shadow Base (kr 150) Foto: foto: produsenten

Denne mascaraen er best

Kremen din kan være skadelig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning