Ukemeny

En klassisk ukemeny

Her kommer ukemenyen med hjemmmelaget mat!

Publisert Oppdatert

Endelig mandag!

Etter å lest om hvordan det står til med dagens matvaner i avisene den siste tiden er jeg enda mer overbevist om at det aller beste er: Lag ukemenyen som Klikk lager hver eneste mandag. Her kommer denne ukens triumftog:

Mandag: Sitronpasta

Det begynner, som alltid, med en svært enkel rett. Det skal være moro å starte matuka! Denne retten lages ved å koke pasta som du siler av og straks, mens den er rykende varm, har over i en bolle med pinjekjerner, piskede egg og litt sitronsaft. Når du vender litt rundt eggene til en saus (akkurat som pasta carbonara). Dryss over litt timian eller noen andre friske urter.

Tirsdag: Torsk med hasselnøtter

En klassiker på ukemenyene er torsk med hasselnøtter. Ideen er å dyppe torskefileten i eggeplomme og så i en nøtteblanding før du steker den i smør i stekepannen. Til denne herlige torsken kan du for eksempel servere brokkoli med parmesan (se nedenfor) eller rødbete og mango.

Onsdag: Ertesuppe med pølser

Ertesuppe er genialt; det går fort, er godt og om noen sier at det sunt er det en bonus. Jeg liker å lage den enkelt: Kok opp frosne erter, kjør dem sammen med litt fløte og kyllingbuljong - ha i stekte pølser og en dæsj med rømme.

Torsdag: Laks med sesamfrø

Laks med sesamfrø er supergodt. Det fine med fersk laks er at den ikke behøver å være gjennomstekt (selv om det ikke gjør noe heller...). I oppskriften serveres den med ertepuré. Du kan bruke restene fra gårsdagen, lage ny - eller finne på noe annet. For eksempel kan du lage en herlig pastinakksalat (du kan eventuelt bytte pastinakk med gulrot).

Fredag: Indisk kylling

Ukens krydderbombe kommer her. Hvor sterk du vil ha den justerer du selv med hvor mye chili du har i. Servér den gjerne med litt spennende ris.

Lørdag: Kjøttboller

Ukens andre klikk-klassiker! Disse kjøttbollene blir alltid godt mottatt. Det er fordi de hører til i den aller, aller øverste kjøttbolle-ligaen. Det er ikke observert noen som har angret på å ha servert disse kjøttbollene.

Servér de gjerne med pasta og tomatsaus (som i oppskriften), eller lag en god saus (bak hvitløk og kjør det med fløte?) og supre hassebackpoteter, for eksempel.

Søndag: Coq au vin

Vi avslutter denne uka på fransk vis, nemlig med coq au vin. Opprinnelig ble denne laget med hane, men nå er det med få unntak kylling som er i gryta. Smaken av bacon og vin er det som preger denne retten.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Sitronpasta med pinjekjerner

Så enkelt er det å lage pasta med mye, god smak.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

250 g Pasta

3 stk Egg

100 g Parmesan

1 stk Sitron

75 g Pinjekjerner

Timian

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

400 g Torskefilet

50 g Hasselnøtter

50 g Rosiner

1 kvist Rosmarin

Salt og pepper

1 stk Egg

Erik Hannemann

Brokkoli med parmesan

Her får brokkolien følge av en ost fra sitt eget hjemland, Italia.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Brokkoli

50 g Parmesan

1 fedd Hvitløk

5 ss Olje

2 ss Sitronsaft

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning