Vi klarte ikke å stoppe. Ingen av oss. Potetene forsvant en etter en. Vi rørte ikke noe annet. Bare potetene. Gjenerobringen var et faktum. Hasselbackpotetene var tilbake.

Man kan variere poteter i det uendelig. Klassikere som fløtegratinerte poteter og potetmos er sikre vinnere. Og med ujevne mellomrom dukker det nye retter og teknikker. Har du prøvd de geniale, ovnsbakte potetene til Clotilde, for eksempel? Eller, DeLuxe-potetene? Du finner alle mulighetene her.

Og så finnes det noen dukker opp fra glemselens enorme rike. Og denne gangen var det hasselbackpoteter. Å for en gjensynsglede! Når du kommer ut fra ovnen i all sin forrevne prakt kan du med en gang fornemme hvordan det blir å spise de sprø, herlig potetene som blir så fabelaktig gode med noen enkle grep.

Lett å lage hasselbackpoteter

Å lage hasselbackpoteter er enkelt, men du må ha litt tålmodighet. Det tar en time, men det involverer ikke spesielt mye arbeid, men litt kjøkkentid må du beregne. Potetene må først skrelles før du skjærer hakk i dem. Et triks: Legg potetene i en skje og skjær ned så langt du kommer - da vil potetene fortsatt henge sammen i bunnen.

Så smelter du smør og heller over alle potetene (eller bruker pensel). Legg dem i en ildfast form og bak dem i 40 minutter på 200 grader. Ta dem ut av ovnen, dryss over brødkrum og resten av smøret. Bak dem i 20 minutter til.

Hva kommer hasselbackpoteter av?

Man kan bli forledet til å tro at det skal være hasselnøtter på potetene, men det har ikke mye med saken å gjøre. Hasselbackpoteter ble laget første gang på den fjonge restaurant Hasselbacken i Stockholm. Derav navnet. Når det er sagt er det mange som har latt seg forlede av den, i dette tilfelle svært gjennomsiktige, underbevisstheten og strødd litt knuste hasselnøtter på toppen. Det har jeg ingenting i mot, men originaloppskriften finner du nedenfor - uten nøtter.

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Hasselbackpoteter

Det er fabelaktig. Hasselbackpoteter er en hyllest til poteten.

Ingredienser:

500 g poteter

150 g smør

5 ss brødrasp

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!