Tre retters meny

Helgemeny med gode smaker

Helgemeny med julesmaker.

SLIK LAGER DU SJOKOLADETRØFLER: Sjokoladetrøfler er veldig enkle lage. Bare se videoen! Du trenger sjokolade og litt tålmodighet.
SLIK LAGER DU SJOKOLADETRØFLER: Sjokoladetrøfler er veldig enkle lage. Bare se videoen! Du trenger sjokolade og litt tålmodighet. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Endelig helg!

Julen nærmer seg. Og jeg liker å få julematen i små drypp. Jeg vet at mange prøvelager julematen. Og om det skulle være noen tvil: Her finner du den beste ribbeoppskriften - og dette er trikset som får pinnekjøttet best.

Julemat er også mer enn ribbe og pinnekjøtt. Lutefisk skal jeg innom (på min nybegynnermåte) og jeg digger å lage min egen gravlaks (som jeg ikke bruker mer enn ett minutt på). Men rakfisken kjøper jeg foreløpig.

Forrett

I helgen blir rakfisken lagt i lefser som er smurt med rømme og sennep. Så rulles de opp og serveres (om jeg får tak i) med lakserogn på toppen. Og et glass med god musserende.

Hovedrett

Jeg tenkte jeg skulle holde meg til mat med norske postnummer en stund, men så kommer jeg over disse marokkanske kjøttbollene. Da var det gjort. Til de kjøttbollene er jeg mest fristet til å gjøre det enkelt og bare lage litt couscous (som jo tar fem minutter).

Dessert

Det er snart et år siden jeg lagde sjokoladetrøfler sist. Så, det er fint å øve seg litt før julen. Vi har heldigvis en fin video som gjør det lettere for alle som vil forsøke å lage sine egne sjokoladetrøfler. Det kan anbefales!

Ove Lindfors, Linnea Press

Kjøttboller fra Marokko

Deilig krydrede kjøttboller som kokes rett i den kraftige tomatsausen med kanel og rosiner. Bulgur eller couscous passer til, eller våre hjemlige byggryn.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Kjøttdeig

0.5 stk Løk

2 stk Hvitløk, presset

1 stk Egg

1 ts Salt

0.25 ts Pepper

1.5 ts Spisskum

1 stk Sitronskall, revet

3 ss Koriander, frisk, hakket

2 stk Løk

2 stk Hvitløk

1 ss Olivenolje

1 ss Tomatpuré

2 bokser Hakkede tomater

1 dl Vann

2 stk Buljongterning

0.5 ts Spisskum

1 stk Kanelstang

1 dl Rosiner

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

Koriander, frisk, hakket

Erik Hannemann

Sjokoladetrøfler med ulike dryss

Det er enkelt å lage sjokoladetrøfler.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Kokesjokolade, lys

1 dl Kremfløte

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen