Slik renser du fisk

Slik renser du fisk

Så greit kan det gjøres...

Publisert Oppdatert

Programserien "4-stjerners middag" går på TVNorge mandag til fredag klokken 19.30 og har blitt svært populær. Vi på Klikk har bestemt oss for å følge serien denne sesongen.

Konseptet er enkelt: Kjente personer åpner sine hjem og er vertskap for hverandre og for norske TV-seere. Hvem av kokkeaspirantene står igjen som Norges beste kjendiskokk når 16 uker med 4-stjerners middag er fortært? Det er det denne svært uhøytidelige konkurransen handler om.

Denne gangen ser vi hvordan du renser en stekt fisk (klikk på bildet ovenfor, så begynner videoen). Dette er kjekt å kunne. Da er det nemlig ingen sak å lage mat til veldig, veldig mange. Det er det samme om du baker fisken i ovnen eller steker den i panne. Rensingen av skinnet gjøres på samme måten.

Tidligere har vi lært hvordan vi lager asiatiske grillspyd. Og det herlige italienske brødet focaccia lager vi slik. Alle som vil lage sin egen musli/frokostblanding klikker her.

Vi samler alle oppskriftene og videoene her.

Når det sagt: Skinnet på fisken er ofte svært velsmakende. Men, det fordrer at du tar deg bryet med å skrape bort gjellende først. Det gjøre du ved å bruke kniven og skrape langs hele fisken til du ser at det ikke kommer mer på kniven. Det er ikke vanskelig, bare litt kjedelig, særlig om du er av den nøye sorten (det vil alltid være litt.igjen...).

I det første programmet fikk vi oppskriften på asiatiske grillspyd. Vi har også fått oppskriften på focaccia og en veldig kul musli - frokostblanding. Vi samler alle oppskriftene og videoene her.

Du får en av verdens enkleste oppskrifter på fisk også - se nedenfor.

 

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

 

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

TVNorge

Ørret i rømmesaus

Her kan du bruke fjellørret som renses og rosses/skrapes for skjell.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Ørret

Hvetemel

Smør

Salt og pepper

1 bokser Seterrømme

4 ss Persille

Salt og pepper

Sitron

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen