Slik lager du god pizza i stekepannen

Sitter du på en hybel uten stekeovn, eller på en enkel hytte med to gassbluss? Slik stopper du pizzasuget.

PANNEPIZZA: Vi har laget pannepizza i ordets rette forstand.
Publisert Sist oppdatert

Kanskje dette minner deg om studenthybeldagene. Da du i ren desperasjon stekte ferdigpizzaen i stekepannen. Da kan vi forsikre deg om at dette er noe helt annet. Dette blir god pizza, og den skal lages fra bunnen.

Brent eller bløt

Det du sikkert har erfart, hvis du har prøvd hybelvarianten, er at den kan stekes til osten smelter, men da blir den brent under. Legger du på et lokk for å få opp varmen, ender pizzaen opp som en våt klut.

Opp ned

Trikset er å steke delene hver for seg -og opp ned.

Oppskriften på en perfekt pizzabunn finner du her , og lager du sausen finner du oppskriften på den her.

Panne som slipper

Du må bruke en panne med slipp-belegg , og den må ha lokk. Bruk også litt olje når du steker.

Slik gjør du:

DEIG: Kjevle ut deigen. den skal bli like stor som búnnen av pannen. Stek den først på den ene siden, under lokk. Deretter på den andre siden uten lokk. Bruk middels varme.
OST: Legg osten i pannen. Bruk litt smør eller olje.
PEPPERONI: Legg i pepperonipølsene. Løsne litt på ostelokket slik at det ikke henger fast i pannen.
SAUS: Legg i sausen. Her ligger sausen litt langt ut i kantene. (Det får du svi for når du snur pannen)
BUNNEN: Legg i bunnen. Trykk den lett ned i fyllet og vri forsiktig.
SNU: Legg hånden på bunnen av pizzaen og snu pannen. Hold den noen sekunder. Vips, så har du en pizza i den ene hånden og en stekepanne i den andre.

Les også:

Slik blir pastaen morsom igjen

Oppskrifter med bare fem ingredienser

God middag på ti minutter