TEST AV STEKEPANNER: Kokkene i testpanelet har testet åtte panner.=

TEST AV STEKEPANNER: Kokkene i testpanelet har testet åtte panner. © Foto: Øivind lie

Test av stekepanne med teflon eller slipp-belegg

Her er den beste stekepannen

De dyreste pannene er ikke de beste, heller tvert i mot.

Belegg: Egg i tørr panne viser om slipp-belegget virkelig slipper.=
Belegg: Egg i tørr panne viser om slipp-belegget virkelig slipper. © Foto: Øivind lie
Varmefordeling: Med halve pannen på varmen målte vi hvor lang tid smøret brukte på å smelte.=
Varmefordeling: Med halve pannen på varmen målte vi hvor lang tid smøret brukte på å smelte. © Foto: Øivind lie
Woking: Her fikk vi testet grep og balanse.=
Woking: Her fikk vi testet grep og balanse. © Foto: Øivind lie
Belegg: De beste pannene slapp maten bare ved å holde pannen på høykant=
Belegg: De beste pannene slapp maten bare ved å holde pannen på høykant © Foto: Øivind lie

I god Klikk-ånd har vi testet et bredt utvalg av stekepanner. Resultatene i testen er overraskende. Vår test viser at det slett ikke er de dyreste stekepannene som er de beste.

Det er mye matglede i en god stekepanne. Alle som har forsøkt å lage eggerøre vet hva en god stekepanne har å si. Men det er selvsagt like viktig når du skal steke en diger, saftig biff eller et kyllingbryst (slik gjør du det perfekt). Et godt slipp-belegg er den viktigste suksessfaktoren.

Siden de aller fleste bruker stekepanne nesten hver dag, er det vel verdt bryet å skaffe seg en god en. Derfor har vi rett og slett ønsket å finne den beste pannen med slippbelegg. Vi ba produsentene sende oss det beste de hadde. Kravet var at de skulle kunne brukes på alle varmekilder.

Testet av kokker

Først og fremst; dette er en felttest og ikke en teknisk test. Det vil si at vi har latt to kokker teste pannene i praktisk arbeid. De er Alexander Yan og Peter Hägg, henholdsvis kokk og kjøkkensjef hos Radisson Blu Hotel i Nydalen, Oslo.

Woking i stekepanna

Wok er en smart gren i en stekepannetest. Her fikk vi virkelig testet grep og balanse på selve pannen, samt utformingen på selve pannedelen. Det gir også bra tilbakemeldinger på hvor mye varme pannen klarer å gi til maten. Om den blir stekt eller kokt.

Utforming

Du får panner med rett kant og krum kant, grunne og dype. Er den rett og grunn er det lettere å komme til med stekespaden, men vanskeligere å få sving på wokingen, og omvendt med en dyp panne med krum kant.

Grep og balanse

Bruker du pannen aktivt er det viktig at den har riktig balanse. Pannen skal ikke være for tung, men heller ikke for lett. Grepet skal være godt utformet, med god gripeflate og riktig vinkel. Ikke for kraftig og ikke for tynt. Det må heller ikke bli for varmt.

Belegg

Vi har kun testet slippegenskapene på belegget, ikke ripemotstand. Hvor godt pannene slipper maten har vi testet ved å steke egg og pannekaker i tørr panne. På de beste pannene slapp maten bare vi vinklet pannen 90 grader. På de dårligste måtte vi til med stekespade.

Varmefordeling

Vi testet pannenes varmefordeling. God varmefordeling betyr at du får jevn varme på hele stekeflaten. Den testen gjorde vi ved å sette varme på halve pannen, legge en bit smør i den kalde delen og måle hvor lang tid det tok før smøret smeltet.

Poeng

Vi har brukt hele skalaen fra en til seks, der seks er best. Det betyr at pannen som har fått ett poeng er dårligst av pannene i denne testen. Slippegenskaper og balanse/grep er egenskapene som er vektlagt mest.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4700 mennesker tar ikke feil ...)

Les også:

Tiramisu på 1-2-3

Slik lager du perfekt espresso

Tre gode kaffekaker

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Se alle produkter i Her er den beste stekepannen:

6 points
Tefal Privilege Pro=

Test av stekepanne

Tefal Privilege Pro

Veil. pris: 599

Les hele testen

5 points
Høyang Polsaris Matador=

Test av stekepanne

Høyang Polaris Match

Veil. pris: 719

Les hele testen

4 points
Stellar 7000=

Test av stekepanne

Stellar 7000

Veil. pris: 869

Les hele testen

4 points
OBH Nordica Eco Kitchen=

Test av stekepanne

OBH Nordica Eco Kitchen

Veil. pris: 595

Les hele testen

4 points
Mastrad=

Test av stekepanne

Mastrad

Veil. pris: 799

Les hele testen

4 points
BK Coockware Easy induction=

Test av stekepanne

BK Cookware Easy induction

Veil. pris: 699

Les hele testen

3 points
BEKA 100 % Chef Eco Logic=

Test av stekepanne

BEKA 100 % Chef Eco Logic

Veil. pris: 646

Les hele testen

1 points
Eva Solo XO=

Test av stekepanne

Eva Solo XO

Veil. pris: 1250

Les hele testen

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Spise

Se hvordan du lager en påskehare

Endelig: Nå vet vi hvordan påskeharen lages. Se videoen!

OPPSKRIFT PÅ EGGS FLORENTINE: Her kommer den legendariske oppskriften.=

Posjerte egg til frokost?

Du lærer denne kunsten på to minutter. Garantert.

SKILLE EGGEPLOMMER OG EGGEHVITER: Det finnes en smart metode for å skille eggeplommer og eggehviter.=

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Test: Fem får terningkast 1

Vi har testet 14 typer filterkaffe.

artikkel bilde

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Gjett retten!

Her er quizen som lurer deg trill rundt.

Slik blir lammelåret perfekt

Det er enklere enn du tror.