Ramsløk - den nye hvitløken
Denne løken har to ting felles med hvitløk: Den smaker kjempegodt og er svært anvendelig.

Jeg vil gjerne slå et slag for en av landets små nisjeprodusenter! Nøring holder til i Hardanger og har spesialisert seg på å legge kvalitetsvarer på glass - uten konserveringsmidler. De lager delikate glass med plommer, geléer og moreller. Og ramsløk!
Hva i all verden er ramsløk? Ramsløk omtales ofte som vill hvitløk. Jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønner hvorfor. Ramsløken har såvisst en helt egen smak - og er bare i beste fall beslektet.
Når det er sagt, ramsløken er omtrent like anvendelig som hvitløk.
Den enkleste måten å prøve ut ramsløk på er å koke litt pasta og blande inn en spiseskje (jeg snakker om den du kjøper på glass).

Ellers har jeg testet ramsløk på det meste:
- laks
- kylling
- i tomatsaus (kjempebra!)
- torsk
- i dressinger (for eksempel til denne salaten)
- sammen med kokt brokkoli, som en dressing
- i soppstuing
- ratatouille
- på grillet aubergine
Og det er bare begynnelsen. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Dersom det er andre som har gode forslag? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor.
Fun facts om ramsløk
- Ramsløk ble kaldt Chi-ca-gou av indianere rundt Chicago - og dermed gav de navn til byen (riktignok en av flere hypoteser).
- Planten er fredet i Sverige
- Ramsløk er kommuneblomst i Os kommune
Les også:
Coq au vin har bare én oppskrift som funker
Slik lager du spaghetti carbonara