Oppskrifter for helgen

Helgemeny

Her er oppskriftene du trenger i helgen!

Sist oppdatert

Noen dager er man mer mathungrige enn andre. Dette er en av de dagene. Og jeg har lyst på alt: Kjøtt, fugl, fisk, skalldyr og varme supper. Krydret mat, indisk gryte med cashewnøtter for eksempel, og hjemmelaget sushi.

Jeg innser at jeg må begrense meg. Men, etter noen harde runder med meg selv har jeg kommet fram til følgende meny:

Forrett(er)

Først vil jeg bare skjære opp litt rå laks og legge dem på et fat. Noen med olje, andre med soyasaus. Kanskje lager jeg også et fat med litt spansk skinke (ja, det er nok verdens beste).

Den eneste retten jeg skal lage er en er herlig toast med chevre og paprika. Jeg innrømmer at dette er en stor og kraftig forrett som atpåtil har plenty sødme (fra syltetøyet). Ikke akkurat stilig - men nøyaktig slik jeg vil ha maten denne helgen.

Hovedrett

Retten er idiotskikker: Legg kyllingbiter, chorizo og poteter i en form - sett den i ovnen i 45 minutter. Ferdig. Dette er egentlig det første jeg gjør - før jeg lager forrett(ene). Om du har i noen hele hvitløker er det røft og rustikt å dele dem i to og servere til dem som vil ha. Ja, jeg er en av dem!

Jeg spanderer også på meg å lage litt ratatouille - og jeg følger Bent Stiansens oppskrift, han som nå kan skryte av å ha hatt michelin-stjerne lengst i Oslo.

Dessert

Jeg har, når sant skal sies, veldig sansen for den enkle sjokoladepuddingen - den som du alltid kan lage - i alle fall nesten... Den er enkel å lage og god å spise. To kvaliteter jeg setter umåtelig pris på med en dessert - og andre retter for den sakens skyld.

Blir det for mye med sjokoladepudding kan du lage noe enda enklere, for eksempel de gode cornflakeskakene her.

Ha en riktig god helg!

 

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 16/03 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også