Sushi er noe de færreste tør å lage hjemme. Det har antakelig med en viss ærefrykt for sushikunste å gjøre.

Men, det er ingenting i veien for å lage det på eget kjøkken.

Lett: Fisken

Fisken du bruker må selvsagt være helt fersk. Dersom du ikke stoler 100% på at fisken er god nok er det vanlig å fryse den inn for å kvitte seg med eventuelle bakterier.

Husk også å vaske fjelen godt når du holder på med fisk.

Den enkleste fisken å bruke er laks fordi den er stort sett å få tak i fersk. Det er også et godt tips å bruke Salma-laksen. Den er fersk, vakumert fisk.

Vanskelig: Risen

Det vanskelige er faktisk risen.

Har du riskoker er mye gjort. Da gjelder det bare å få eddik/salt/sukker-blandingen riktig.

Du bør bruke japansk ris.

Oppskriften på ris finner du nedenfor. Sjekk ut videoen - så kan du lage sushi hjemme!

Vil du lage maki? Da ser du denne videoen.

Ris til sushi

Det vanskeligste med sushi er å lage risen. Her har du oppskriften.

Ingredienser:

80 cl ris eddik

55 g sukker

18 g salt

4 dl vann

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!