Oppskrift på waldorfsalat

Waldorfsalat lager du slik

Her finner du oppskriften waldorfsalat!

WALDORFSALAT: Det er moro å lage waldorfsalat skikkelig godt.
WALDORFSALAT: Det er moro å lage waldorfsalat skikkelig godt. Foto: Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Inkognito
Publisert Oppdatert

Waldorfsalat er i prinsippet veldig enkelt: Lag dressingen av majones, pisket fløte, sitron og sukker og bland inn valnøtter og oppkuttede grønnsaker. Oppskriften finner du nedenfor.

Waldorfsalat er vanlig å servere på koldtbord ved juletider og brukes mest til kylling og kaldt kjøtt.

Mannen bak Waldorfsalaten

Waldorfsalaten så dagens lys første gang i 1896. Det hendte på et hotellkjøkken i New York, nærmere bestemt i Waldorf. (Hotellet ble senere kjent som Waldorf-Astoria).

På kjøkkenet var den legendariske Oscar Tschirky. Det er for øvring han som også står bak den etter hvert verdensberømte dressingen Thousand Island, Eggs Benedict og en rekke andre klassikere. Den smakte sikkert bedre enn fabrikkvarianten som alle, enten de vil eller ikke, har stiftet bekjentskap med.

Waldorfsalatens popularitet vokste raskt og ble godt hjulpet av at den stadig dukket opp i amerikanske medier. Og vi skal heller ikke undervurdere effekten av Fawlty Towers-episoden (sesong to, avsnitt tre) hvor amerikaneren insisterer på å få en Waldorfsalat, og det hadde vært vært grei skuring om det ikke hadde vært for at det er Basil (John Cleese) som skal gjøre jobben på kjøkkenet.

Her er oppskriften på Oscars waldorfsalat! Print den gjerne ut ta med til kjøkkenbenken.

Les også:

Her er oppskriften på perfekt ribbe

Kalkun uten stuffing

Inkognito

Waldorfsalat

Her er en klassisk oppskrift på Waldorfsalat. Om waldorfsalaten blir god veldig avhengig av at du klarer å smake deg fram til forholdet mellom sukker og sitronsaft i dressingen. Lykke til!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

100 g Hodekål

100 g Druer, blå

1 dl Valnøttkjerner

2 stk Eple

2 skiver Ananas

2 stang Stangselleri

2 dl Majones

2 dl Kremfløte, pisket

0.25 stk Sitron, saften av den

2 ts Sukker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning