Oppskrift på kalkun
Slik tilberedes kalkun
Hvorfor skal du ikke stuffe kalkunen? Her er oppskriften på årets kalkun!
Kalkun!
Kalkun lager seg ikke selv. Kalkun trenger enn oppskrift. Og særlig fordi mange lager kalkun bare en gang i året.
For mange lar kalkun markere avslutningen på året. Kalkunen har blåst alle konkurrenter av banen i kampen om å bli festens fugl. Gratulerer.
Årets kalkun
Har du aldri laget kalkun før? Eller husker du ikke hvordan du gjorde i fjor? Ble kalkunen tørr?
Slapp av, dette går fint. Rent kjøkkenpolitisk er det lite som skiller en kylling fra en kalkun. Prinsippet er at kjøttet skal bli 70 grader. Da blir det ikke tørt.
Det aller beste er å skaffe seg et digitalt steketermometer. De er ikke dyre og fåes i kjøpt mange steder (Jernia, Nille, Claes Ohlson etc). Termometeret er også fantastisk å bruke til fisk og kjøtt.
Ikke stuffing i kalkun
I oppskriften du finner i videoen er det ikke stuffing i kalkunen.
Hvorfor?
Jo, fordi stuffingen gjør at du må steke kalkunen enda lenger og dermed risikerer du at kjøttet tørker ut. Ferdig snakka. Sjekk ut videoen og print ut oppskriften nedenfor!
Det er vanlig å servere kalkunen med waldorfsalat.
Har du lyst på noe annet til kalkunen? Da kan du sjekke ut disse forslagene
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her
Klassisk kalkun
Mange sverger til den kontinentale tradisjonen med å servere fugl på julaften. Langt flere spiser kalkun på nyttårsaften og mange liker å lage det i påsken. Mange mener den fort blir tørr fordi den står for lenge i ovnen. Det unngår du med steketermometer! Den er ferdig på 70 grader.
Se hele oppskriftenTil 6 porsjoner
1 stk Kalkun
1 stk Hvitløk
0.5 potte Estragon
6 stk Sjalottløk
100 g Smør
Mandelpoteter
Salt og pepper
Smør
Kalkun
1 stk Løk
1 stk Selleristang
4 stk Timiankvist
3 dl Kremfløte
Denne saken ble første gang publisert 22/12 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.