Oppskrift på saltbakte rødbeter

Saltbakte rødbeter - så godt!

Dette er en kul teknikk som funker suprbra med rødbeter!

SALTBAKTE RØDBETER: Oppskriften på en herlig rett du kan bruke som tilbehør - eller som hovedrett.
SALTBAKTE RØDBETER: Oppskriften på en herlig rett du kan bruke som tilbehør - eller som hovedrett. Foto: Foto: Jane M. Hansen
Sist oppdatert

Veganere skal få sitt!

Med ujevne mellomrom lar vi ivrige bloggere slippe til her på Klikk. Jane H. Johansen er veganer - altså en vegeterianer som heller ikke spiser egg, meieriprodukter eller annet som har animalsk opprinnelse.

Hun skriver bloggen Veganmisjonen hvor all verdens lekkerheter triller ut. Og lekre bilder er det også!

Jane har også laget julestek for veganere og en skikkelig, krydret linsesuppe.

Jane serverer her noen deilige rødbeter som er saltbakt:

Saltbaking er en flott og enkel måte å tilberede rødbeter på. Hele rødbeter legges med skall og stilkfeste på en seng av grovt salt. Så er det bare å sette hele stasen inn i ovnen og la de bake seg møre og lekre.

Fakta om Jane

Matentusiast, matskribent og kokebokforfatter med mat som lidenskap og hobby.

Driver matbloggen VeganMisjonen med mål om å inspirere folk flest til et grønnere kosthold.

Vegetarianer de siste 17 årene, veganer siden 2009.

Baketiden varierer utfra størrelsen på rødbetene. 1-1,5 time på 200 grader pleier å holde.

Tips:

- Velg rødbeter med omtrent samme størrelse, så blir de ferdig samtidig.

- Gni rødbetene inn med litt olje før baking. Da bobler skallet opp når de bakes, og det blir lettere å skrelle dem etterpå.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Jane H. Johansen

Saltbakte rødbeter

En oppskrift du kan bruke som tilbehør eller som en flott, rød middag!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

Salt, grovt

7 stk Rødbet

1 stk Rødløk

Olivenolje

2 ss Balsamicoeddik

Salt og pepper

3 ss Persille

Denne saken ble første gang publisert 07/01 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også