Veganere skal få sitt!

Med ujevne mellomrom lar vi ivrige bloggere slippe til her på Klikk. Jane H. Johansen er veganer - altså en vegeterianer som heller ikke spiser egg, meieriprodukter eller annet som har animalsk opprinnelse.

Hun skriver bloggen Veganmisjonen hvor all verdens lekkerheter triller ut. Og lekre bilder er det også.

Denne gangen skal Jane redde julen for veganerne. Med nøttestek...

"Nøttestek" er et ord som ofte kommer opp når det er snakk om hva veganere og vegetarianere spiser på julaften.

Første gang jeg smakte vegetarisk julestek var ingen positiv opplevelse. Jeg hadde kjøpt med meg en utgave av arten fra en vegetarisk restaurant, som jeg tok med hjem til jul. Stekte den i skiver og spiste med mammas tilbehør; poteter, ertestuing, rosenkål og gulrøtter. Det smakte særdeles tørt og kjedelig, og jeg ble ikke videre fan må jeg innrømme.

=

Fakta om Jane

Matentusiast, matskribent og kokebokforfatter med mat som lidenskap og hobby.

Driver matbloggen VeganMisjonen med mål om å inspirere folk flest til et grønnere kosthold.

Vegetarianer de siste 17 årene, veganer siden 2009.

Nå har jeg laget min egen versjon, full av godsaker. Her snakker vi linser, grønnsaker, steinsopp, ris, rødvin og selvfølgelig en dugelig andel nøtter. Den er helt glutenfri og sannsynligvis sunnere enn alt annet du kommer til å spise i jula. Litt nøttete, litt soppete, litt linsete, litt risete og fremfor alt, knallgod!

Oppskriften på vegansk julemat finner dere nedenfor!

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt de lurer på om mat

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir ribbe perfekt

Her er oppskriftene på alle julekakene

Pannekaker med ny topp

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Julestek for veganere

Veganer? Sjekk denne julesteken. Og selv om du ikke er veganer, så bør du gi denne en sjanse uansett!

Ingredienser:

Ris og linser

2 dl basmatiris, eller annen type hvit ris

2 dl brune eller grønne linser

0,5 ts salt

1 stk laurbærblad

4 dl vann

Nøtter

2 dl mandler

2 dl cashewnøtter

Grønnsaker

30 g steinsopp, tørket

2 dl varmt vann, til bløtlegging av soppen

1 stk purre

2 stk stangselleri, hakket (ca 1 dl)

1 stk rødløk, hakket

Krydder

1 ts finhakket chili

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ts salt

1 ts muskat, malt

pepper

Du trenger også

0,5 dl rødvin (kan erstattes med vann)

2 dl små havregryn

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!