Med ujevne mellomrom lar vi ivrige bloggere slippe til her på Klikk. Jane H. Johansen er veganer - altså en vegeterianer som heller ikke spiser egg, meieriprodukter eller annet som har animalsk opprinnelse.

Hun skriver bloggen Veganmisjonen hvor all verdens lekkerheter triller ut. Og lekre bilder er det også!

Fra før har Jane servert oss saltbakte rødbeter og julestek for veganere.

Linsesuppe står på menyen denne gangen:

=

Fakta om Jane

Matentusiast, matskribent og kokebokforfatter med mat som lidenskap og hobby.

Driver matbloggen VeganMisjonen med mål om å inspirere folk flest til et grønnere kosthold.

Vegetarianer de siste 17 årene, veganer siden 2009.

Hva er det første du tenker på om jeg spør deg hva veggiser spiser?

Jeg tror ikke jeg tar helt feil når jeg tipper at foruten grønnsaker er «bønner og linser» assosiasjoner som dukker opp hos de fleste. Jeg er vel heller ikke helt på jordet når jeg antar at for mange nordmenn er nettopp bønner og linser en fremmed ingrediens i matlagingen. Det var det også for meg en gang...

Da jeg ble vegetarianer var linsesuppe noe av det første jeg prøvde å lage, med varierende hell i starten må jeg innrømme. Linser var en helt ny matvare for meg. Det var aldri på menyen hjemme da jeg vokste opp. Jeg hadde aldri smakt en eneste linse før jeg fylte 20 og de eneste bønnene jeg hadde satt tenna i var røde kidneybønner som mamma puttet i salaten når hun var i det sprelske hjørnet.

Ting forandrer seg. I dag er linser og bønner en naturlig del av mitt daglige kosthold. Jeg tror ikke det går en dag uten at jeg spiser dem i en eller annen form. Heldigvis! For det er faktisk veldig mye snadder man kan lage ut av disse små tørkede belgvekstene. Og i dag snakker vi om linsesuppe!

Jeg har improvisert fram utallige varianter av linsesuppe opp gjennom, men jeg må si jeg har én favoritt som jeg lager om og om igjen. Her kommer den: En herlig fyldig og mettende linsesuppe, full av varme krydder og med en nydelig gulorange farge. På småkjølige dager er det ingenting som er mer velgjørende enn en stor bolle av denne!

Lindrende linsesuppe er like enkel som den er god, og det koster verken mye penger eller tid å lage en stor kjele som kan deles av mange. Alt du trenger er gulrøtter, stangselleri, løk, røde linser, vann og krydder. Doble eller triple oppskriften og inviter venner til en lindrende suppeopplevelse!

Kanskje er du en av dem som aldri har laget noe med linser før. Kanskje er du vel bevandret i linseland. Uansett, denne bør du teste!

Oppskriften finner du nedenfor.

Dersom du får helt dilla på linsesuppe har vi 11 andre forslag her...

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt de lurer på om mat

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

TV 2 © God morgen Norge

Linsesuppe

Dette er en vegetarisk linsesuppe du kommer til å like!

Til 3 porsjoner:

1 stk løk, finhakket

2 krm spisskum

2 krm korianderfrø

2 fedd hvitløk

2 stk gulrøtter, finhakket

2 stk selleristenger, finhakket

1 l vann

2,5 dl linser, røde

1 krm chilipulver

1 ts spisskum, malt

1 ts paprikapulver

1 ts gurkemeie

1 stk laurbærblad

3 ss grønnsaksbuljong

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!