Oppskrift på pizzadressing

Oppskrift på pizzadressing

Slik lager du pizzadressing.

OPPSKRIFT PÅ PIZZADRESSING: Det gjør pizzaen bedre. For dem som liker sånt... OPPSKRIFT PÅ PIZZADRESSING: Det gjør pizzaen bedre. For de som liker sånt...
OPPSKRIFT PÅ PIZZADRESSING: Det gjør pizzaen bedre. For dem som liker sånt... OPPSKRIFT PÅ PIZZADRESSING: Det gjør pizzaen bedre. For de som liker sånt... Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Det er mange grep å gjøre for at pizzaen blir litt bedre enn forrige gang. Du kan for eksempel sørge for at bunnen blir perfekt. Et annet tips er å få tomatsausen til å smake slik at du tenker: Jeg skal aldri lage tomatsausen på noen annen måte. Her har du den oppskriften på tomatsausen.

Så langt er alt vel. Vi beveger oss trygt innenfor de etablerte pizzakonvensjonene når vi snakker om pizzabunn og tomatsaus. Og når det gjelder regler for hva som skal legges på tomatsausen er det også enkelt: Det finnes ingen regler.

Men så kommer vi til et vannskille. Pizzadressing.

Her er det svært delte meninger i de ellers så liberale pizzamiljøene. Det er vanskelig å finne noen strukturelle mønster også, etter det jeg erfarer. Det er neppe grunn til å tro at folk som bruker traktekaffe bruker mer pizzadressing enn andre. Og omvendt.

Det er imidlertid verdt å undersøke kjønnsforskjellene og om P4-lyttere er ivrigere enn andre med rømme- og hvitløkdressing.

Min oppskrift på pizzadressing

For ikke å fornærme noen, tar jeg ikke noen bastant stilling i pizzadressingdebatten. Imidlertid ville skjebnen det slik at jeg på 90-tallet flyttet en kort periode til bakevja Mississippi og den gudsforlatte plassen Pascagoula (ikke spør...). Byen man dro til het Biloxi, med mindre man tok til vettet og reiste helt til New Orleans. Her er folk stolte av å ha kommet på ideen om dressing på pizzaen. Denne omdiskuterte æren er det forbløffende få rivaler til.

I alle fall har jeg laget en god pizzadressing. As good as they come, som de sier.

Oppskriften finner du nedenfor!

(Over 11.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Lag en perfekt pizzabunn

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!Erik Hannemann

Pizzadressing

For de som liker det, blir pizzaen bedre med dressing...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 fedd Hvitløk

4 dl Rømme

1 ss Parmesan, nyrevet

Salt og pepper

1 ts Sherryeddik

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning