Oppskrift på oksehalesuppe

Verdens mest smakfulle suppe

Når enden er god.

Publisert Oppdatert

Noen ganger føles verden urettferdig for oss matelskere. Jeg snakker om å sikle på den praktfulle hummeren som koster 800 kroner eller at gåseleveren enten er umulig å få tak i eller koster mer enn det smaker (og det er jommen godt gjort).

Men, andre ganger, lyser verden mot oss. For oss som liker å lage mat finnes det nemlig noen skjulte perler i butikkene. Det er nesten ikke som finner dem. Nei, de færreste vet om dem.

Les også: Gryterettene som redder hverdagen

Les også: Ti raske og morsomme middager

Share

Vet hva vi vil ha

Men vi, som vet hva vi vil ha, vet hvor vi skal lete og hva vi skal gjøre med godsakene. Mens andre enten fortaper seg i dyre råvarer eller kaster bort smakslivet på fabrikkmat velger vi gourmetmat som er latterlig billig. For den finnes.

I tiden framover har jeg lyst til å trekke fram noen av disse delikatessene. Først ut er oksehaler. De koster sjelden mer enn kjøttdeig, men har uendelig mye mer smak. Det er faktisk sånn at oksehaler er selvskreven i gryta dersom en kokk skal lage god oksekraft. Det sitter så utrolig mye god smak i halene.

I en oksehale er det overraskende mye bein. Det er nettopp derfor det er så mye smak. Kjøttet i oksehalen trenger lang koketid. Jeg vil ikke anbefale koketid under to timer. Helst 3-4 timer - og jeg vil ikke nekte noen å koke suppa i 10, 12 eller 18 timer. Samme hvor lenge suppa skal koke er det viktig å sjekke at den ikke svir seg underveis. Fyll eventuelt på med mer væske.

Det finnes selvsagt mange varianter av oksehalesuppe. Selv synes jeg tomat og oksekjøtt går veldig godt sammen (men jeg er ikke glad i svin eller kylling sammen med tomater).

Personlig liker jeg veldig godt anis og tomat i samme gryte fordi jeg synes at anisfrø forsterker tomatene. Laurbær er også med - og selvsagt hvitløk.

Her er oppskriften!

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med

Christopher Sjuve

Oksehalesuppe

Det er ikke lett å tenke seg til en mer smakfull suppe enn den du får når du koker oksehaler.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 kg Okse

Olje/smør til steking

2 stk Løk

3 bokser Tomat

2 stk Laurbærblad

1 ts Anis, malt

1 stk Hvitløk

2 stk Gulrøtter

Salt og pepper

Timian

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning