Oppskrift på laks

Slik blir laksen lekker

Lær deg trikset og servér på denne måten.

OPPSKRIFT PÅ LAKS: Slik blir laksen lekker.
OPPSKRIFT PÅ LAKS: Slik blir laksen lekker. Foto: Foto: Christopher Sjuve
Publisert Oppdatert

Det er mange morsomme måter å tilberede fisk på. Å lage fiskesuppa kul er enkelt, å bake den i ovnen er enklere og fisken blir mest saftig når du saltbaker den. Men, har du forsøkt å servere den helt sirkelrund?

- Neimen! Hvordan har du gjort dette?

Det var reaksjonen da jeg triumferende bar inn denne lille, lekre lakseretten. Det er alltid moro med skryt og oppmerksomhet, og særlig når den kjennes ektefølt.

Og utbruddet virket så spontant at det umulig kunne være falskt, tilslørt smisk.

Jeg tror det var på det livlige Brasserie Georges i Lyon jeg fikk fisken servert på den måten første gang. De proffe kelnerne bærer inn fiskeretten - og den er, til alles stumme forundring, helt sirkulær. (Stum fordi man ikke vil blottlegge sitt nordiske, blonde, uvitende opphav, antagelig.)

Det er umulig å ikke bøye seg over retten, ta den nærmere i øyesyn og tenke: - Neimen! Hvordan har de gjort dette?

Svaret er en no-brainer for alle som har oppholdt seg i et profesjonelt kjøkken med respekt for seg selv. I likhet med de aller fleste tryllekunster er trikset skamløst enkelt når du først kjenner hemmeligheten. Og her kommer løsningen:

Det du trenger er en bakering (tenk på en rund pepperkakeform). Fyll denne ringen med grønnsaker blandet i olje og legg fisken langs kanten med skinnet ut. Og så har du grønnsaker på toppen.

Og det skulle man kanskje tro var nok. Men det er altså en ting til. For at ikke grønnsakene bare skal flyte utover når du løfter av ringen må de ha noe som binder dem sammen. Det er ikke mye som skal til. Man kunne selvsagt tenke seg en god, tykk saus, men det enkleste er kanskje det beste. Når du pisker sammen sennep og litt olje får du det som skal til.

Men det lille trikset forbløffer du middagsgjestene - lurer dem trill, hadde jeg nær sagt. Jeg har nå i flere uker servert runde retter. Det har blitt en husvits.

Det er ikke bare laks som serveres slik, men reinsdyr, blåskjell, brislinger og omeletter dukker opp på bordet maskerte som spiselige sirkler.

Men altså, oppskriften du finner nedenfor er, i tillegg til å være lekker, også veldig god. Og det er jo alltid en fordel.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (5800 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du omelett

Lars Barmens fløtegratinerte poteter

10 oppskrifter med kjøttdeig

Den aller, aller beste sjokoladekaken...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!Christopher Sjuve

Lekker laks med gode grønnsaker

Her får du vite hvordan laksen blir lekker. Og god...

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

1 bit Laks

2 ss Erter

1 ss Hakket rødløk

0.5 stk Nepe

1 ts Laks

4 stk Aspargesbønner

2 stk Sukkererter

0.5 ss Sennep

1 ts Timian, frisk

2 ss Olivenolje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning