Fløtegratinerte poteter

FAVORITT: Fløtegratinerte poteter er tilbehør med høt stjerne hos de fleste. © Foto: Studio Dreyer-Hensley/matprat.no

OPPSKRIFT PÅ FLØTEGRATINERTE POTETER:

Barmens fløtegratinerte poteter

Kokken Lars Barmen vet hvordan du lykkes med fløtegratinerte poteter.

Fløtegratinerte poteter virker å aldri gå av moten. Og det er ikke merkelig i det hele tatt, for det smaker jo bare vanvittig godt.

Null fløte

Det finnes mange oppskrifter på fløtegratinerte poteter. De fleste av dem inneholder selvsagt fløte. Eller er det egentlig så selvsagt?

– Jeg bruker aldri fløte i fløtegratinerte poteter. Det er ikke nødvendig, forteller kokken Lars Barmen.

– Jeg koker skrellede og skivede mandelpoteter i helmelk. I løpet av kokingen jevner det seg til saus. Hvitløk lar jeg også koke med, og så krydrer jeg med salt og pepper. Så drysser jeg ost på toppen for gratinering i ovnen.

Vassen saus?

Sausen i potetformen skal være fyldig og god. Kanskje er det noen som har opplevd det motsatte, at resultatet blir ordentlig rennende.

Barmen har forklaringen:

– Da er det brukt feil poteter. De skal være melne slik at stivelsen i dem slipper ut i væsken.

Eksempler på melne poteter, i tillegg til mandelpoteter, er kerrs pink, pimpernell og troll.

Dersom du ikke skulle ha melne poteter for hånden, går det an å forhåndskoke potetene i vann og deretter blande dem med hvit saus.

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte grønnsaker

Hvit saus

LES OGSÅ:

Hjemmelaget potetmos

Oransje gleder

Fiskegrateng for feinsmeckeren

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Oppskrift på røkt laks med pasta og rosépepper

Maten du blir sulten av å se på

Vi har uvanlig mye godt på menyen.

KUGELHOPF: Dette er et brød som ser ut som en kake. Det kan lure hvem som helst.=

Brødet som ser ut som en kake

Du baker det lett. Kjempelett.

OPPSKRIFT PÅ GRANITA: Dette er den enkleste granita du kan tenke deg. Den lages på kaffe og sukker. Og så serverer du den med lettpisket krem.=

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Nesa er stor og skeiv, veldig heksete

Vi ga seks personer muligheten til å retusjere seg selv.

artikkel bilde

Bekjennelser fra en perfekt gravid

Mitt andre svangerskap var en helsemessig katastrofe. Hurra for meg!

artikkel bilde

Kjenner du hitsa?

Hvem sang hiten? Test kunnskapen her!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Taperen kunne like gjerne vært hundemat

Mens to typer får terninkast seks.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.