Fløtegratinerte poteter

FAVORITT: Fløtegratinerte poteter er tilbehør med høt stjerne hos de fleste. © Foto: Studio Dreyer-Hensley/matprat.no

OPPSKRIFT PÅ FLØTEGRATINERTE POTETER:

Barmens fløtegratinerte poteter

Kokken Lars Barmen vet hvordan du lykkes med fløtegratinerte poteter.

Fløtegratinerte poteter virker å aldri gå av moten. Og det er ikke merkelig i det hele tatt, for det smaker jo bare vanvittig godt.

Null fløte

Det finnes mange oppskrifter på fløtegratinerte poteter. De fleste av dem inneholder selvsagt fløte. Eller er det egentlig så selvsagt?

– Jeg bruker aldri fløte i fløtegratinerte poteter. Det er ikke nødvendig, forteller kokken Lars Barmen.

– Jeg koker skrellede og skivede mandelpoteter i helmelk. I løpet av kokingen jevner det seg til saus. Hvitløk lar jeg også koke med, og så krydrer jeg med salt og pepper. Så drysser jeg ost på toppen for gratinering i ovnen.

Vassen saus?

Sausen i potetformen skal være fyldig og god. Kanskje er det noen som har opplevd det motsatte, at resultatet blir ordentlig rennende.

Barmen har forklaringen:

– Da er det brukt feil poteter. De skal være melne slik at stivelsen i dem slipper ut i væsken.

Eksempler på melne poteter, i tillegg til mandelpoteter, er kerrs pink, pimpernell og troll.

Dersom du ikke skulle ha melne poteter for hånden, går det an å forhåndskoke potetene i vann og deretter blande dem med hvit saus.

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte grønnsaker

Hvit saus

LES OGSÅ:

Hjemmelaget potetmos

Oransje gleder

Fiskegrateng for feinsmeckeren

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

SLIK SKRELLER DU INGEFÆR: Bruk en skje! Det er den enkleste måten å skrelle ingefær på.=

Vips, så er ingefæren skrelt!

Du har redskapet i skuffen.

OPPSKRIFT PÅ EPLEKAKE: Michel Roux har også en oppskrift på eplekake.=

Gjestene vil elske deg om du lager denne menyen

Og ikke er den så vanskelig og dyr heller.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Flere ganger var jeg dritings med ansvar for et sovende småbarn

«Linda» gikk fra å se på seg selv om en livsnyter til å innse at hun var en alkoholiker.

artikkel bilde

Hørt om stearin-trikset?

Enkelt og genialt!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?