Fløtegratinerte poteter

FAVORITT: Fløtegratinerte poteter er tilbehør med høt stjerne hos de fleste. © Foto: Studio Dreyer-Hensley/matprat.no

OPPSKRIFT PÅ FLØTEGRATINERTE POTETER:

Barmens fløtegratinerte poteter

Kokken Lars Barmen vet hvordan du lykkes med fløtegratinerte poteter.

Fløtegratinerte poteter virker å aldri gå av moten. Og det er ikke merkelig i det hele tatt, for det smaker jo bare vanvittig godt.

Null fløte

Det finnes mange oppskrifter på fløtegratinerte poteter. De fleste av dem inneholder selvsagt fløte. Eller er det egentlig så selvsagt?

– Jeg bruker aldri fløte i fløtegratinerte poteter. Det er ikke nødvendig, forteller kokken Lars Barmen.

– Jeg koker skrellede og skivede mandelpoteter i helmelk. I løpet av kokingen jevner det seg til saus. Hvitløk lar jeg også koke med, og så krydrer jeg med salt og pepper. Så drysser jeg ost på toppen for gratinering i ovnen.

Vassen saus?

Sausen i potetformen skal være fyldig og god. Kanskje er det noen som har opplevd det motsatte, at resultatet blir ordentlig rennende.

Barmen har forklaringen:

– Da er det brukt feil poteter. De skal være melne slik at stivelsen i dem slipper ut i væsken.

Eksempler på melne poteter, i tillegg til mandelpoteter, er kerrs pink, pimpernell og troll.

Dersom du ikke skulle ha melne poteter for hånden, går det an å forhåndskoke potetene i vann og deretter blande dem med hvit saus.

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte grønnsaker

Hvit saus

LES OGSÅ:

Hjemmelaget potetmos

Oransje gleder

Fiskegrateng for feinsmeckeren

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!=

Du blir glad bare av å se på denne maten

Sjekk denne digge ukemenyen.

OPPSKRIFT PÅ FOUGASSE: Dette brødet er morsomt å bake.=

Kule ting du baker i dag

Det kommer snart til å lukte godt i huset ditt!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

artikkel bilde

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!