Fløtegratinerte poteter

FAVORITT: Fløtegratinerte poteter er tilbehør med høt stjerne hos de fleste. © Foto: Studio Dreyer-Hensley/matprat.no

OPPSKRIFT PÅ FLØTEGRATINERTE POTETER:

Barmens fløtegratinerte poteter

Kokken Lars Barmen vet hvordan du lykkes med fløtegratinerte poteter.

Fløtegratinerte poteter virker å aldri gå av moten. Og det er ikke merkelig i det hele tatt, for det smaker jo bare vanvittig godt.

Null fløte

Det finnes mange oppskrifter på fløtegratinerte poteter. De fleste av dem inneholder selvsagt fløte. Eller er det egentlig så selvsagt?

– Jeg bruker aldri fløte i fløtegratinerte poteter. Det er ikke nødvendig, forteller kokken Lars Barmen.

– Jeg koker skrellede og skivede mandelpoteter i helmelk. I løpet av kokingen jevner det seg til saus. Hvitløk lar jeg også koke med, og så krydrer jeg med salt og pepper. Så drysser jeg ost på toppen for gratinering i ovnen.

Vassen saus?

Sausen i potetformen skal være fyldig og god. Kanskje er det noen som har opplevd det motsatte, at resultatet blir ordentlig rennende.

Barmen har forklaringen:

– Da er det brukt feil poteter. De skal være melne slik at stivelsen i dem slipper ut i væsken.

Eksempler på melne poteter, i tillegg til mandelpoteter, er kerrs pink, pimpernell og troll.

Dersom du ikke skulle ha melne poteter for hånden, går det an å forhåndskoke potetene i vann og deretter blande dem med hvit saus.

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte grønnsaker

Hvit saus

LES OGSÅ:

Hjemmelaget potetmos

Oransje gleder

Fiskegrateng for feinsmeckeren

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

FORRETT MED AVOCADO: Her kommer en forrett med avocado og røkelaks. Se videoen så ser du hvor enkelt det er å lage den!=

Forretten som er like god som den er enkel

Den enkle forretten tar 30 sekunder.

Å SKRELLE EN AVOCADO: Det skal være lett å skrelle en avocado. Se her på dette trikset bare!=

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

artikkel bilde

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

artikkel bilde

Testen kan vise grad av depresjon

Får du over tjue poeng, bør du søke hjelp.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?

Vinneren smaker godt, rent og ekte - taperen smaker metall

Vi har testet fire hønsebuljonger og fem typer kyllingfond.