Oppskrift på indisk kylling

Indisk har aldri vært enklere

Med dette trikset blir indisk mat en lek.

OPPSKRIFT PÅ INDISK KYLLING: Så lettvint kan indisk kylling være...
OPPSKRIFT PÅ INDISK KYLLING: Så lettvint kan indisk kylling være... Foto: Foto: Christopher Sjuve
Publisert Oppdatert

I vinterkulda er godt krydret mat et møst. Som oftest vender jeg meg til India for inspirasjon for å finne smaksbombene - denne biryanien for eksempel.

"Indisk mat" er en like vanskelig og enda mindre presis merkelapp som "hinduisme". Mens hinduisme i beste fall kan defineres som "religioner som praktiseres i India" (fritt etter hukommelsen fra studietiden på 90-tallet), kan ikke dette overføres på "indisk mat".

Indisk mat oppsto nemlig i Birmingham, England. I alle fall den indiske maten de fleste i Vesten forbinder med begrepet "indisk mat". Den ble laget av innvandrere fra India? Nei da, fra Pakistan.

Den "indiske" maten serveres i såkalte "Balti houses" i Birmingham. En godt fundert hypotese er at ordet "Balti" kommer fra provinsen Baltistan nord i Pakistan (men, dette er stadig omstridt (Wikipedia). "Curries" veldig populært på 1980- og 90-tallet og siden har det spredt seg til resten av England og Vesten.

Ikke vanskelig å lage

Det behøver slett ikke være vanskelig å lage kompliserte smaker. Veldig mye indisk mat er svært forseggjort, men det behøver det ikke være for å få fram de store smakene. Du kan sjekke den superenkle tikka masalaen eller den kule risen her.

Den "indiske oppskriften" jeg serverer her lages på følgende superenkle vis: Kjør løk, hvitløk, krydder og olje i kjøkkenmaskinen. Ha det i en kjele, stek til løken er myk, legg i kylling og vann. Kok i 20 minutter. Vips!

Oppskriften finner du nedenfor!

 

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Indisk kylling

Så enkelt kan indisk mat være...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Kyllinglår

2 stk Løk

4 fedd Hvitløk

Olje til pensling

2 cm Ingefær

1 ss Kuminfrø

1 ts Gurkemeie

1 ts Korianderpulver

1 ss Karri

1 stk Rød chili

4 dl Vann

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen